آیا روزه داری برای بیماران مبتلا به زخم معده مجاز است؟

به گزارش مجله سفرنامه ترکیه، ناصر ابراهیمی دریانی، فوق تخصص گوارش و عضو فرهنگستان علوم پزشکی با اشاره به روزه داری در افراد دارای بیماری های گوارشی، بیان داشت: افرادی که زخم معده و زخم اثنی عشر فعال دارند؛ یعنی افرادی که سابقه اثنی عشر دارند و اکنون این زخم غیرفعال است و اثرات قدیمی زخم را نشان می دهد، اما اکنون دردی ندارند و میکروب هلی باکتر از بین رفته است، توصیه می گردد در آغاز سحر و افطار آغاز پتنتوپرازول و یا امگاپرازول مصرف کند و در چنین افرادی روزه داری ایرادی ندارد.

آیا روزه داری برای بیماران مبتلا به زخم معده مجاز است؟

وی افزود: اگر زخم معده و اثنی عشر فعال باشد این چنین افرادی نباید روزه بگیرند؛ ضمن اینکه در خصوص بیماری های کولیت روده مطالعات نشان می دهد اگر فردی دارای اعتقادات مذهبی باشد با توجه به اینکه منشأ این بیماری تنش های عصبی و روحی است و فرد با آرامش فکری و دعا می تواند از این تنش ها دعا کند در اینگونه بیماران روزه داری کاملا مفید بوده؛ به شرطی که رژیم غذایی و جلوگیری از تنش های روحی صورت گیرد.

فوق تخصص گوارش و عضو فرهنگستان علوم پزشکی ابراز داشت: بیماری دیگر گوارشی کولیت زخم روده است که فرد دچار این بیماری دارای شرایط اسهال با خون و بلغم است که اگر میانه یا شدید باشد؛ یعنی بیمار 4 بار در روز اجابت مزاج خونی داشته باشد چنین افرادی نباید روزه بگیرند.

ابراهیمی دریانی با اشاره به روزه داری در افراد مبتلا به کبد چرب اعلام کرد: بیماری که کبد چرب دارد نه تنها روزه داری برای او ضرر ندارد بلکه مفید است به شرط اینکه بعد از هر هفته نیم کیلو وزن کم کند.

وی اضافه نمود: در خصوص افرادی که دچار سیروز کبدی هستند یعنی کبد آن ها خشک و بدون فعالیت است چنین افرادی نباید روزه بگیرند ضمن اینکه روزه داری برای افراد دچار هپاتیت، هپاتیت B و C ایرادی ندارد.

منبع: فرارو
انتشار: 22 فروردین 1402 بروزرسانی: 22 فروردین 1402 گردآورنده: turkeyro.ir شناسه مطلب: 2413

به "آیا روزه داری برای بیماران مبتلا به زخم معده مجاز است؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آیا روزه داری برای بیماران مبتلا به زخم معده مجاز است؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید