خواص روغن چوب صندل
به گزارش مجله سفرنامه ترکیه، خبرنگاران | سرویس سلامت - روغن چوب صندل از درختی به نام صندل گرفته می گردد؛ این درخت را می توان در هاوایی، جزایر اقیانوس آرام جنوبی، استرالیا، سریلانکا، نپال و جنوب هند پیدا کرد؛ البته روغنی که از درختان صندل در هند به دست می آید مرغوب تر و با کیفیت تر است. خواص روغن چوب صندل بسیار زیاد بوده و در طب سنتی و ساخت محصولات بهداشتی بسیار استفاده می گردد؛ روغن چوب صندل به عنوان روغن برای ماساژ بدن نیز استفاده می گردد. همچنین جالب است بدانید که حتی رایحه چوب این درخت خاصیت درمانی داشته و برای درمان انواع اختلالات روانی کاربرد دارد. در ادامه با خواص بی نظیر این روغن آشنا می شویم.
جهت دریافت خدمات پتینه نقاشی ساختمان با گروه ساختمانی آبان در ارتباط باشید. هر گونه خدمات رنگ آمیزی با تکنیک های مدرن پتینه کاری را به ما بسپارید.
روغن چوب صندل
این روغن از تمام درخت صندل از ریشه گرفته تا کنده آن فراوری می شود. هر چه خاک مرغوب تر و سن درخت بیشتر باشد روغن بیشتر و خوشبوتری به دست می آید.
خواص روغن چوب صندل
1- ضدعفونی نماینده و درمان زخم
روغن چوب صندل هم به صورت موضعی و هم خوراکی استفاده می شود؛ بنابراین در درمان زخم های داخلی مفید است.
2- کاهش فشار خون
روغن چوب صندل دارای ترکیباتی است که باعث کاهش فشار خون بالا می شود. افرادی که این عارضه را دارند می توانند با مصرف روغن چوب صندل به صورت موضعی یا خوراکی، فشار خون خود را کاهش دهند. همچنین با ماساژ نقاط مختلف بدن با خمیر پودر چوب صندل هم می توان فشار خون را کاهش داد.
3- کاهش تنش و استرس
عطر روغن چوب صندل باعث تعادل و هماهنگی روحی می شود؛ بنابراین در کاهش استرس فرد موثر است. به همین منظور تنها کافی است عطر یا روغن چوب صندل را مستقیم بو نموده یا به مچ دست و پای خود بمالید. روغن چوب صندل یکی از انواع روغن هایی است که در مدیتیشن استفاده می شود.
4- افزایش میل جنسی و باروری
مصرف این روغن به صورت موضعی یا استشمام آن به افزایش میل جنسی و باروری یاری می نماید.
5- تقویت و بهبود عملکرد حافظه
عطر روغن چوب صندل باعث تحریک سیستم عصبی می شود؛ به همین علت هوشیاری و عملکرد حافظه را افزایش می دهد.
6- کاهش التهاب سیستم های داخلی بدن
روغن چوب صندل به سلامت سیستم های گردش خون، گوارش و عصبی یاری می نماید؛ برای این منظور به صورت خوراکی و موضعی مورد استفاده قرار می گیرد.
7- سلامت کلیه و مثانه
روغن چوب صندل به علت داشتن خاصیت ضدالتهابی و ضدباکتریایی باعث افزایش دفعات و حجم ادرار می شود؛ به همین دلیل کلیه ها و مثانه را سم زدایی نموده و التهاب و عفونت را درمان می نماید.
8- تسکین درد
این روغن برای تسکین انواع درد ناشی از التهاب استفاده می شود.
9- درمان اسپاسم و گرفتگی عضلات
می توان از روغن چوب صندل به دلیل دارا بودن خاصیت آرام بخشی، در گرفتگی عضلات و درمان اسپاسم هم استفاده کرد.
10- درمان بی خوابی و بهبود کیفیت خواب
روغن چوب صندل با داشتن خاصیت آرام بخشی می تواند به درمان بی خوابی و بهبود کیفیت خواب یاری کند.
11- درمان عفونت
روغن چوب صندل با تقویت سیستم ایمنی بدن و دارا بودن خاصیت ضدمیکروبی، باعث بهبودی عفونت های خطرناک و محافظت در برابر انواع ویروس ها می شود.
12- درمان آسم و سرماخوردگی
این روغن مانند داروی اکسپکتورانت باعث تخلیه خلط و همچنین نرم شدن مخاط شش می شود. روغن چوب صندل می تواند به درمان آسم، سرماخوردگی، سرفه، بیماری برونشیت و درد قفسه سینه یاری کند.
13- ضد آکنه و جوش - برطرف التهاب پوست
روغن چوب صندل با داشتن خاصیت ضدعفونی نماینده و ضدباکتریایی باعث از بین رفتن باکتری هایی می شود که عامل بروز آکنه و جوش صورت هستند. همچنین این روغن با دارا بودن خاصیت ضدالتهابی باعث از بین رفتن قرمزی و التهاب ناشی از آکنه و جوش شده، ورم و پف پوست را کم نموده و پوست را آرام می نماید.
14- پاکسازی و از بین بردن لک صورت
یکی از خواص زیباسازی روغن چوب صندل از بین بردن و کم رنگ کردن جای زخم، آکنه، جوش و دیگر لکه های صورت است. این روغن با داشتن رطوبت بالا به لایه برداری و پاکسازی پوست نیز یاری می نماید.
بیشتر بدانید: آشنایی با انواع لکه های پوستی و دلایل بروز آن ها
15- بهبود پوست چرب
روغن چوب صندل با کوچک کردن منافذ عظیم پوست و کنترل ترشح چربی، به کاهش چربی پوست یاری می نماید.
16- مرطوب نماینده پوست
از خواص روغن چوب صندل می توان به رطوبت بالای آن اشاره نمود؛ رطوبت بالای آن باعث از بین رفتن زبری پوست شده و پوست را نرم و مرطوب می نماید.
17- جوان سازی پوست صورت
با استفاده منظم از روغن چوب صندل چین و چروک پوست کاهش پیدا نموده و پوست جوان می شود.
18- درمان بیماری های پوستی
روغن چوب صندل به کم شدن و از بین رفتن قرمزی و خارش بیماری های پوستی مانند آکنه روزاسه، اگزما و … یاری می نماید. همچنین طبق تحقیقات اجرا شده آلفا سنتالول موجود در این روغن خطر ابتلا به انواع سرطان پوست را نیز کاهش می دهد.
19- ترمیم و افزایش رشد مو
ماساژ روغن چوب صندل به تقویت و افزایش رشد مو یاری نموده و باعث خنک شدن پوست سر می شود. همچنین این روغن مو های خشک و آسیب دیده را ترمیم نموده و شوره سر را از بین می برد.
20- دفع بوی بد بدن
این روغن علاوه بر برطرف بوی بد بدن، باکتری هایی که باعث ایجاد بو در بدن می شود را نیز از بین می برد؛ به همین علت از این روغن در تهیه دئودورانت هم استفاده می شود.
طرز تهیه روغن چوب صندل
اگر بخواهید روغن چوب صندل را در منزل تهیه کنید به دو روش زیر می توانید عمل کنید.
روش اول
ابتدا 7 گرم پودر چوب صندل و 1 فنجان روغن زیتون (یا هر روغن دیگری) را در ظرفی بریزید.
- مخلوط را کمی تکان داده، داخل بطری شیشه ای ریخته و به مدت یک هفته شیشه را در مکانی با نور کافی بگذارید. (طی این مدت گاهی شیشه را تکان دهید.)
- بعد از خاتمه یک هفته مخلوط را از صافی رد نموده و در آن را با قاشق فشار دهید تا روغن آن جدا شود .
روش دوم
روغن زیتون را در ظرفی ریخته و آن را در فر یا ماکروویو با دمای 90 درجه سانتی گراد (200 درجه فارنهایت) قرار داده تا داغ شود.
- بعد از داغ شدن روغن، به آرامی پودر چوب صندل را اضافه نموده و هم بزنید.
به مدت 2 تا 4 ساعت هر بار ظرف را در فر یا ماکروویو قرار داده تا خوب روغن و عصاره آن در بیاید.
در آخر روغن را در ظرف شیشه ای ریخته و درب آن را با پارچه ای ببندید؛ اکنون روغن چوب صندل شما آماده است؛ آن را در جای خنک نگهداری کنید.
نکته: اگر می خواهید روغن چوب صندل را آماده خریداری کنید بهتر از مراکز معتبر این روغن تهیه شود؛ زیرا در مواردی دیده شده به علت اضافه کردن مقداری بذر کتان یا روغن کنجد، کیفیت این روغن کاهش یافته است.
عوارض روغن چوب صندل
روغن چوب صندل علاوه بر داشتن خواص زیاد مضراتی هم دارد؛ توصیه می شود بچه ها، زنان باردار و مادران شیرده از مصرف این روغن اجتناب نمایند. همچنین افراد مبتلا به سرطان و اختلالات کبد قبل استفاده از این روغن چه به صورت موضعی و چه خوراکی حتما با پزشک مشورت نمایند. علاوه بر این روغن چوب صندل در برخی از افراد باعث بروز حساسیت به نور می شود.
سخن آخر
آیا تا به امروز از روغن چوب صندل استفاده نموده اید؟ آیا موارد استفاده دیگری از روغن چوب صندل را می شناسید؟ لطفاً نظرات و پیشنهادهای خود را در قسمت ارسال نظر با ما و مخاطبین خبرنگاران به اشتراک بگذارید .
منبع: setare.com