هشدار پلوسی؛ لغو قرارداد تجاری آمریکا-انگلیس، درصورت بسته شدن مرز ایرلند
به گزارش مجله سفرنامه ترکیه، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا هشدار داد در صورتی که خروج انگلیس از اتحادیه اروپا موجب به خطر افتادن صلح در مرزهای ایرلند گردد، با عقد قرارداد تجاری بین لندن و واشنگتن مخالفت خواهد شد.
برای دیدن بریتانیای کبیر با تور انگلیس همراه باشید.
به گزارش گروه بین الملل خبرنگاران، نانسی پلوسی رئیس مجلس نمایندگان آمریکا هشدار داد اگر در پی اجرای برگزیت، مرزهای ایرلند دچار تنش شوند، توافق تجاری بین واشنگتن و لندن بسته نخواهد شد.
به نوشته روزنامه گاردین، پلوسی که از مخالفان سرسخت سیاست های دولت فعلی آمریکا است روز چهارشنبه هشدار داد: تحت هیچ حالتی، برگزیت این اجازه را ندارد که موارد توافق آدینه خوب، از جمله متصل بودن مرز بین جمهوری ایرلند و ایرلند شمالی را نقض کند.
این در حالی است که جان بولتون مشاور امنیتی دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا، در سفر این هفته خود به لندن، خطاب به دولت انگلیس اطمینان داد به خروج این کشور از اتحادیه اروپا یاری می نماید و عقد قرداد تجارت آزاد را بین بخش های مختلف دو کشور وعده داد.
ترامپ نیز اتحادیه اروپا را یک شریک تجاری بدتر از چین عنوان نمود و بارها تلویحاً از بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس خواسته است نسبت به اجرای بدون توافق برگزیت نگران نباشد.
هفته گذشته نیز شماری از نمایندگان دموکرات و جمهوری خواه کنگره هشدار داده بودند اگر خروج انگلیس از اتحادیه اروپا بر روی امنیت مرزهای ایرلند تأثیر منفی بگذارد، مانع از انجام توافق تجاری بین لندن و واشنگتن می شوند.
مردم بریتانیا (انگلیس، ایرلند شمالی، اسکاتلند و ولز) سوم تیر ماه سال 1395 در یک همه پرسی به خروج این کشور از اتحادیه اروپا رأی مثبت دادند. قرار بود فرآیند خروج تا پیش از ابتدای سال جاری تکمیل گردد، اما ناکامی لندن و بروکسل در توافق در مورد وضعیت رابطه سیاسی و مالی پس از اجرای برگزیت، به تعویق در این فرآیند منجر شد.
ترزا می نخست وزیر مستعفی انگلیس، به دنبال کسب ضمانت از سوی اتحادیه اروپا برای به اصطلاح ترتیبات پشتیبان در مورد مرزهای ایرلند شمالی بود. ترتیبات پشتیبان نوعی سیاست ضمانتی است که پس از اجرایی شدن برگزیت از ایجاد مرز سخت بین ایرلند شمالی که استانی از بریتانیاست و جمهوری ایرلند که عضو اتحادیه اروپا است جلوگیری می نماید.
می، سه بار توافق با اتحادیه اروپا را که ترتیبات پشتیبان را نیز دربرمی گرفت به مجلس ارائه کرد اما قانون گذاران هر سه بار این طرح را رد کردند.
او سوم خرداد سال جاری با اعلام شکست کوشش هایش برای حصول توافق با بروکسل برای خروج از اتحادیه اروپا استعفای خود را خاطرنشان کرد و در تاریخ هفتم ژوئن (17 خرداد) رسماً از سمت خود استعفا داد.
در صورتی که انگلیس بدون تصویب توافق از اتحادیه اروپا خارج گردد با شوک مالی و سیاسی شدیدی روبرو خواهد شد.
با این حال جانسون بارها اعلام نموده است، کشورش با توافق یا بدون توافق با بروکسل، در تاریخ 31 اکتبر (9 آبان) اتحادیه اروپا را ترک خواهد نمود.
منبع: خبرگزاری فارس