دستور پخت چلو کباب کوبیده

به گزارش مجله سفرنامه ترکیه، دستور غذایی که امروز با شما به اشتراک می گذاریم، چلو کباب کوبیده نام دارد. به معنای واقعی کلمه، چلو کباب کوبیده پرطرفدارترین و خوشمزه ترین غذای ایرانی است. این غذا در همۀ مراسم و در هر سفره ایرانی سرو می گردد. ظاهر نوستالژیک و طعم فوق العاده چلو کباب کوبیده مخصوص باعث شده است تا به غذایی ملی تبدیل گردد. بدون معطلی بریم ببینیم طرز تهیه این غذای خوشمزه چگونه است.

دستور پخت چلو کباب کوبیده

درباره چلو کباب کوبیده

امروزه چلو کباب کوبیده در سراسر ایران سرو می گردد. با این حال، این غذا از نظر تاریخی در شمال کشور بیشتر رایج بوده است. در حالی که منطقه ها دیگر کشور به طور سنتی کباب کوبیده را با نان نوش جان می کردند. خطوط میخی مربوط به دوره بین النهرین نیز به کمتر از سی نوع نان، بیست نوع پنیر و صد نوع غذای گوشتی اشاره دارد که می خواهند میراث آشپزی غنی این منطقه را از قدیم اثبات نمایند.

ایران که در قلب جاده ابریشم واقع شده است، از تجارت مداوم مواد غذایی با هند، چین و مغولستان سود می برد. برنج باسماتی از هند که بسیار نزدیک به انواع برنج ایرانی بود، در سراسر کشور توسعه یافته است. سپس ایرانیان درک کردند که ترکیب گوشت کباب شده با برنج می تواند غذایی خوشمزه و مقوی باشد. این چنین بود که این غذا در عصر قاجار به شکل کوبیده برای خاندان پادشاهی طبخ شد.

دستور پخت چلو کباب کوبیده

اگر نگاهی به معنای چلو کباب بیاندازیم، باید بگوییم که این غذا در لغت به معنی برنج سفید به همراه کباب است. غذایی که از کباب آن از گوشت گاو تهیه می گردد و با پیاز و زعفران میل می گردد.

  • زمان آماده سازی: 30 دقیقه
  • زمان پخت: 1 ساعت
  • زمان کل: 1 ساعت و 30 دقیقه
  • سرو برای: 4 نفر

مواد لازم برای چلو کباب کوبیده

برای تهیه کباب کوبیده به مواد زیر نیاز دارید:

  • گوشت چرخ نموده یک کیلوگرم
  • پیاز 1 عدد رنده و آبکش شده
  • 1 قاشق غذاخوری زردچوبه
  • سماق 1 قاشق غذاخوری
  • چند نخ زعفران
  • نمک
  • فلفل
  • گوجه فرنگی 4 عدد
  • 2 عدد پیاز

برای چلو (برنج) تیز استفاده از مواد غذایی زیر الزامی است:

  • 2 فنجان برنج سفید
  • روغن آفتابگردان
  • چند نخ زعفران
  • نمک

طرز تهیه چلو کباب کوبیده

  • زعفران را در ½ فنجان آب جوش رقیق کنید، روی آن را بپوشانید و به مدت 10 دقیقه آن را دم کنید.
  • گوشت چرخ نموده را با پیاز رنده شده مخلوط کنید. سپس ادویه ها، نمک و فلفل را اضافه کنید. بعد از افزودن هر ماده به مدت 2 دقیقه آن را هم بزنید.
  • با 3 قاشق غذاخوری آب زعفران دم نموده آن را مخلوط و دوباره خوب آن را بکوبید.
  • حداقل آن را 12 ساعت در ظرف دربسته در یخچال قرار دهید.
  • با فشردن خوب گوشت روی سیخ کباب، 8 سیخ کباب کوبیده درست کنید.
  • گوشت را به طور مرتب با انگشتان خود در هر سانتی متر بچسبانید تا شکل مشخصی پیدا کند.
  • سیخ ها را روی باربیکیو یا منقل با قرار دادن روی زغال ها کباب کنید. آنها را مرتباً بچرخانید تا تقریباً 15 دقیقه پخت کباب کاملاً یکنواختی داشته باشید.
  • گوجه فرنگی و پیاز را روی باربیکیو قرار دهید و مرتباً بچرخانید. آنها به عنوان همراه سیخ های کباب سرو می شوند.

برای تهیه برنج نیز

  1. برنج را به مدت 2 ساعت در میزان زیادی آب سرد خیس کنید.
  2. کاملا آن را بشویید و آبکش کنید.
  3. برنج را به مدت 7 دقیقه در میزان زیادی آب جوش دارای نمک بپزید.
  4. برنج را آبکش کنید.
  5. روی حرارت زیادی آن را نگه دارید و 2 قاشق غذاخوری روغن و 2 قاشق غذاخوری آب به آن اضافه کنید. آن را هم بزنید و کف تابه را با یک کاردک چوبی بکشید.
  6. برنج پخته و آبکش شده را در قابلمه بریزید.
  7. با دسته کفگیر چوبی خود 3 تا 4 سوراخ در برنج ایجاد کنید.
  8. 2 قاشق غذاخوری روغن را به طور مساوی روی آن بریزید.
  9. یک دم کنی را روی قابلمه بگذارید، سپس درب قابلمه را بپوشانید.
  10. کلید موفقیت پخت برنج، بخارپز شدن آ است.
  11. هرگز درب ظرف غذا را باز نکنید.
  12. حدود 5 تا 10 دقیقه روی حرارت زیادی آن را بپزید تا کمی بخار از کناره های درب خارج گردد.
  13. سپس حرارت را کم نموده و به مدت 40 دقیقه آن را بپزید.
  14. برنج را در ظرف سروی بریزید و ته دیگ آن را که در انتهای قابلمه ایجاد شده بود را نیز بردارید.
  15. زعفران را در 2 قاشق غذاخوری آب جوش حل نموده، قسمتی از برنج پخته را برداشته و زعفران را روی آن بریزید.
  16. کباب ها را به همراه گوجه فرنگی و پیاز کبابی و برنج با چند قاشق غذاخوری برنج زعفرانی سرو کنید.

ارزش غذایی چلو کباب کوبیده

  • کالری: 687
  • چربی: 24 گرم
  • چربی اشباع: 56 گرم
  • کلسترول: 27 میلی گرم
  • سدیم: 91 میلی گرم
  • پتاسیم: 869 میلی گرم
  • کربوهیدرات ها: 88 گرم
  • فیبر: 17 گرم
  • شکر: 7 گرم
  • پروتئین: 28 گرم
  • ویتامین سی:23 میلی گرم
  • کلسیم: 8 میلی گرم
  • آهن: 4 میلی گرم

کلام آخر

دستور پخت چلو کباب کوبیده را در بالا شرح دادیم، حالا می توانید این غذای خوشمزه را تهیه کنید. می تواند از چلو کباب کوبیده در رویدادهای مهم سال و دورهمی های محبت آمیز به عنوان غذای اصلی بهره ببرید. یقیناً مهمانان با احساس بوی کباب کوبیده، به سرعت گرسنه خواهند شد. یادتان نرود که مهمترین قسمت چلو کباب کوبیده به تهیه کباب مربوط می گردد. مواد اولیه آماده سازی گوشت را به درستی انجام دهید.

منبع: اسنپ مارکت
انتشار: 5 تیر 1401 بروزرسانی: 5 تیر 1401 گردآورنده: turkeyro.ir شناسه مطلب: 2258

به "دستور پخت چلو کباب کوبیده" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "دستور پخت چلو کباب کوبیده"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید