طرز تهیه دسر شکلاتی به دو روش

به گزارش مجله سفرنامه ترکیه، شکلات در زمان جنگ های اسپانیا و مکزیک، به اروپا آورده شد. زمانی که در سال 1615 میلادی، لوئی سیزدهم فرانسه با پرنسسی از اسپانیا ازدواج کرد، شکلات وارد فرانسه شد. البته ابتدا در کل اروپا از شکلات به عنوان یک نوشیدنی استفاده می شد. ولی کم کم این خوراکی خوشمزه در دربار فرانسه، در دستورهای غذایی متنوع از جمله دسر استفاده شد و طولی نکشید که دسر شکلاتی در کل اروپا و دنیا طرفدارهای زیادی پیدا کرد. این دسر در کنار چیزکیک، پاناکوتا، تیرامیسو و غیره همچنان از محبوب ترین هاست. امروزه دسر شکلاتی با طرز تهیه های مختلف در رستوران ها و هتل های اکثر کشورها سرو می گردد. در این مقاله به روش تهیه خانگی دو نوع از این دسرها می پردازیم.

طرز تهیه دسر شکلاتی به دو روش
  • مواد لازم برای تهیه دسر شکلات ژله ای

  • مواد لازم برای تهیه دسر معجون شکلات

شیر یک پیمانه

پودر ژلاتین دو قاشق مرباخوری

شکر دو قاشق غذاخوری

شکلات قنادی 40 تا 50 گرم

خامه صبحانه خرید آنلاین دو قاشق غذاخوری

عصاره وانیل چهار تا پنج قطره

آب چهار قاشق غذاخوری

شکلات تخته ای (خرد شده) 200 گرم

کره 20 گرم

پودر کاکائو به مقدار لازم

کنجد به مقدار لازم

دارچین به مقدار لازم

فندوق (خرد شده) به مقدار لازم

بیسکوییت (خرد شده) به مقدار لازم

فلفل سیاه به مقدار لازم

خامه خرید آنلاین 100 میلی لیتر

  • طرز تهیه دسر شکلات ژله ای

  • طرز تهیه دسر معجون شکلات

مرحله اول

پودر ژلاتین را داخل آب ریخته و آن ها را روی بخار کتری حرارت دهید تا به روش بن ماری، ژلاتین درون آب حل گردد.

مرحله دوم

یک قابلمه تهیه کنید به مدت 2 دقیقه روی شعله معمولی گاز حرارت دهید. بعد شیر، شکر، شکلات ذوب شده و خامه را داخل آن بریزید و حین حرارت دیدن مواد دسر شکلاتی، آن ها را با قاشق هم بزنید.

مرحله سوم

بعد از یک دست شدن مواد، آن ها را از روی حرارت برداشته و چند قطره وانیل را به مواد دسر اضافه کنید.

حالا ژلاتین بن ماری شده را به مواد دسر شکلاتی اضافه کنید. حین ریختن ژلاتین درون قابلمه، مواد را هم بزنید تا ژلاتین خوب به خورد دسر برود.

مرحله چهارم

مواد دسر شکلاتی را به مدت 5 دقیقه به حال خود رها کنید تا کمی خنک گردد.

مرحله پنجم

بعد از خنک شدن مواد، آن ها را به قالب سیلیکونی انتقال دهید. سپس قالب را به مدت 4 تا 5 ساعت داخل یخچال بگذارید تا دسر شکلاتی به اصطلاح خودش را بگیرد.

مرحله ششم

حال دسر را داخل ظرف سرو دسر برگردانید. می توانید با شکلات ذوب شده روی آن را تزیین و بهره ببرید.

نکات مهم در تهیه این دسر

  • شکلات را از قبل به صورت بن ماری حرارت دهید و مدتی در دمای اتاق بگذارید تا نه خیلی روان گردد و نه ذوب شدن آن در دسر به سختی صورت پذیرد.
  • دقت کنید که در مرحله دوم، به مواد در حدی حرارت دهید که فقط به اصطلاح باز شوند و شیر به دمای جوش نرسد.
  • قبل از سرد شدن مواد دسر شکلاتی، ژلاتین داغ را به دسر اضافه کنید تا خوب در دسر مخلوط گردد و دسر زود نبندد.
  • اگر از قالبی غیر از قالب سیلیکونی استفاده می کنید، حتما از قبل آن را خیس نموده و در فریزر قرار دهید تا دسر به آن نچسبد.
  • هنگام برگرداندن دسر از قالب غیر سیلیکونی، قالب دسر شکلاتی را مدتی در آبگرم قرار دهید تا هنگام برگرداندن دسر، به مشکل بر نخورید.

مرحله اول

قابلمه را روی شعله گاز گذاشته و 20 گرم کره داخل آن بیندازید.

مرحله دوم

بعد از آب شدن کره، به آن خامه را اضافه کنید و برای دو دقیقه اجازه دهید تا خامه حرارت ببیند.

مرحله سوم

شکلات ها را داخل کاسه بزرگ شیشه ای بریزید و خامه حرارت دیده را به آن اضافه کنید.

مرحله چهارم

حال مواد دسر شکلاتی را با استفاده از یک قاشق چوبی یا پلاستیکی آن قدر هم بزنید تا شکلات ها کاملا ذوب شوند و مواد دسر یک دست شوند.

مرحله پنجم

حال دسر شکلاتی را به مدت حداقل دو ساعت در یخچال بگذارید.

در حین خنک شدن دسر، بیسکوییت خرد شده، فلفل سیاه و دارچین را روی یک تخته باهم مخلوط کنید.

مرحله ششم

بعد از خنک شدن دسر شکلاتی، آن را از یخچال بیرون آورید و کف دست خود را به پودر کاکائو آغشته کنید. حال با قاشق، مقداری از دسر را که حالت سفت و خمیری گرفته، برداشته و با کف دست گرد کنید. سپس آن را روی مخلوط فلفل و بیسکوییت و دارچین بچرخانید تا تمام سطح آن آغشته به این مواد گردد. می توانید تکه بعدی دسر شکلاتی را آغشته به کنجد یا فندوق خرد شده کنید. دسرهای کروی را درون ظرفی بگذارید و با چای یا قهوه سرو کنید.

نکات تهیه این دسر شکلاتی

  • حتما از خامه زده نشده بهره ببرید که کمی حالت مایع داشته باشد.
  • خامه را بعد از داغ شدن، بلافاصله به ظرف شکلات اضافه کنید تا ذوب شدن شکلات تسریع گردد.
  • دسر شکلاتی را زمانی از یخچال بیرون آورید که وقتی کاسه دسر را بر می گردانید دسر نریزد.
  • در داخل این دسر کروی، می توانید از فندوق یا گردو بهره ببرید. همچنین روی سطح آن هم می توانید از پودر نارگیل، قهوه یا هر مواد دیگری بهره ببرید.
منبع: کتاب کاله
انتشار: 30 مهر 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: turkeyro.ir شناسه مطلب: 586

به "طرز تهیه دسر شکلاتی به دو روش" امتیاز دهید

2 کاربر به "طرز تهیه دسر شکلاتی به دو روش" امتیاز داده اند | 5 از 5
امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه دسر شکلاتی به دو روش"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید