بامبو، نه لاکی بامبو!

به گزارش مجله سفرنامه ترکیه، اول از همه اینکه گیاهانی که به عنوان بامبو در گلفروشی ها، سر چهارراه ها و خلاصه در گوشه و کنار شهر می بینیم بامبو نیستند، آنها در واقع لاکی بامبو هستند. پس اگر در پی شرایط پرورش لاکی بامبو آمده اید، مقاله اشتباهی را باز نموده اید!

بامبو، نه لاکی بامبو!

اگر گیاه بامبوی واقعی را دیده باشید، می دانید تفاوت آن با لاکی بامبو چقدر زیاد است. بامیو ساقه ای خشن تر و برگ هایی ظریف تر دارد. در واقع دو نوع بامبو وجود دارد. یکی از آنها بامبوی آب و هوای متعادل و دیگری بامبوی منطقه ها استوایی است.

این بامبوی منطقه ها استوایی زیبا ترین و عجیب ترین نوع بامبو است و به علاوه یکی از پر فایده ترین گیاهان روی کره زمین هم هست. این بامبو همان بامبویی است که از آن برای ساخت مبلمان، خانه و حتی ساختمان در منطقه ها استوایی استفاده می گردد. این نوع بامبو را تنها می توان در درون خانه و در گلدانی بزرگ پرورش داد. با این حال اگر می خواهید گیاه بامبوی کوچکتری در خانه داشته باشید، می توانید تعداد کمی از بوته این بامبو را تهیه نموده و در گلدان کوچکی بکارید.

شرایط رشد

- نور

تمام گونه های بامبو نور زیاد تا آفتاب مستقیم را می پسندند. پس شاید این گیاه مناسبی برای افرادی که خانه ای تاریک دارند نباشد.

- آبیاری

بامبو در واقع گیاهی علفی است و مانند تمام گیاهان علفی از آبیاری زیاد خوشش می آید. پس آن را مرتب آبیاری کنید و مواظب باشید گلدان و خاک بامبو زهکشی خوبی داشته باشند. زهکشی مناسب یکی از عوامل مهم در پرورش این گیاه است.

قبل از آبیاری مطمئن شوید سوراخ های زهکش گلدان باز و به مقدار کافی هستند. اگر سوراخ ها ناکافی بودند، از طریق میخ، دریل یا هر شئ دیگری، تعدادی سوراخ به کف گلدان اضافه کنید تا آب اضافی در خاک نماند.

- خاک

بامبو نسبت به خاکش سختگیر نیست، اما معمولا در خاکی که تا حدودی شنی است رشد بهتری دارد.

- کود دهی

گیاه را در طول فصل رشد با کودهای مایعی که حاوی تمامی عناصر مورد احتیاج گیاه هستند، کود دهی کنید.

تکثیر

بهتر است از خیر تکثیر بامبوی استوایی بگذرید و گیه را به حال خود بگذارید! متاسفانه تکثیر این گیاه بسیار سخت است. به همین علت است که بسیاری از گونه های این بامبو امروزه تنها به آمریکا رسیده اند.

پس بهتر است به جای تکثیر گیه به فکر تهیه گیاهی تازه باشید.

روش های تکثیری که در سایت ها و یا مجله های دیگر خواهید یافت عمدتا مربوط به تکثیر لاکی بامبو است. پس یک بار دیگر مواظب باشید این دو گیاه را با هم اشتباه نکنید.

تعویض گلدان

سال اولی که بامبو تان را می کارید، گیاه رشد زیادی نخواهد داشت، گاهی هم اصلا رشد نمی نماید! در سال های بعدی، گیاه هر سال آغاز به فراوری بوته های تازه می نماید. همزمان با بزرگ شدن بامبو، ساقه های آن قطور تر می شوند تا جایی که گیاه بالغ شده و ساقه ها هم به نهایت رشد خود می رسند. یکی از خصوصیات عجیب و غریب بامبو آن است که ساقه ها از خاک جوانه می زنند و ساقه ای که با قطر 3 سانتی متر از خاک جوانه زده برای تمام عمرش به همین قطر می ماند. بامبو استوایی توسعه زیادی پیدا نمی نماید اما همانطور که گفتیم گیاه بعد از مدتی بوته های دیگری هم در اطراف خود فراوری می نماید و ریشه های آن بسیار محکم خواهند بود.

برای اینکه بامبوتان را سالم و سرحال نگه دارید گیاه را هر سال تعویض گلدان کنید. تعویض گلدان را آنقدر انجام دهید تا گیاه به سایز نهایی خود برسد و بالغ گردد. برای اینکه رشد گیاه بامبوتان را محدود کنید به محض نوک زدن ساقه های تازه از خاک، این ساقه ها را از گیاه جدا کنید.

برای تعویض گلدان سپس به کف و دیواره های گلدان چند ضربه آهسته وارد کنید، خواهید دید که گیاه به راحتی از داخل گلدان خارج می گردد. خاک قدیمی اطراف ریشه گیاه را به آرامی با دست جدا کنید و مواظب باشید که در این مرحله به ریشه های گیاه آسیبی نرسانید. گلدانی تنها یک سایز بزرگ تر از گلدان قبلی گیاه تهیه کنید و گیاه را در آن قرار دهید و سپس گلدان را با خاک تازه پر کنید.

منبع: فوت و فن / thespruce.com
انتشار: 19 مرداد 1401 بروزرسانی: 19 مرداد 1401 گردآورنده: turkeyro.ir شناسه مطلب: 2298

به "بامبو، نه لاکی بامبو!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "بامبو، نه لاکی بامبو!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید