حالات و تغییراتی که خبر از خطرناک بودن رژیم کتوژنیک می دهند

به گزارش مجله سفرنامه ترکیه، نمناک/با وجود این که رژیم کتو ممکن است تازه به نظر برسد اما یک برنامه غذایی پرچربی و کم کربوهیدرات است که در چند سال اخیر مورد توجه قرار گرفته است زیرا به کاهش وزن سریع یاری می نماید. یک نظر سنجی در سال 2020 نشان داد که در سال گذشته 8 درصد از افراد این رژیم را امتحان نموده اند.

حالات و تغییراتی که خبر از خطرناک بودن رژیم کتوژنیک می دهند

موفقیت رژیم کتوژنیک بدین علت بوده است که به تنظیم متابولیسم بدن یاری می نماید. دریافت کالری از 75 درصد چربی ،20 درصد پروتئین و فقط 5 درصد کربوهیدرات بدن را وادار می نماید تا به شرایط متابولیکی به نام کتوز وارد گردد که در آن چربی ها برای انرژی سوزانده می گردد.

به نظر می رسد این رژیم رویای کاهش وزن سریع برای افراد را محقق می سازد اما این برنامه غذایی برای همه مناسب نیست. در حقیقت پیروی از این رژیم برای طولانی مدت می تواند عوارض جانبی بسیار ناخوشایندی را ایجاد کند. به علاوه آنکه بسیاری از متخصصان بهداشت در این باره هشدار هم داده اند که کتو راه حلی سالم و طولانی مدت برای کاهش وزن نمی باشد.

اما از کجا بفهمیم چه زمانی برای توقف رژیم کتو مناسب است؟ در این قسمت از تناسب اندام نمناک علائم هشدار دهنده ای معرفی شده اند که نشان می دهند ممکن است رژیم غذایی کتو گزینه ایده آلی برایتان نباشد.

علائم خطر رژیم کتوژنیک

1. حالت تهوع دارید

بسیاری از افراد اندکی پس از آغاز رژیم کتو حالت تهوع و استفراغ (وبعلاوه سرگیجه، ضعف و تحریک پذیری) را گزارش می دهند. اگر تحمل این علائم را ندارید ممکن است بخواهید از این رژیم دوری کنید. حالت تهوع کتو که تحت اسم آنفولانزای کتو هم نامیده می گردد بسیار شایع است و می تواند از چند روز تا 1-2 هفته ادامه داشته باشد. با نوشیدن مقادیر زیادی آب می توانید الکترولیت ها را تقویت نموده و علائم را به حداقل برسانید تا به مرور زمان از بین بروند.

2. انرژی ندارید

کربوهیدرات ها منبع انرژی مورد احتیاج بدن هستند بنابراین کمبود کربوهیدرات ها باعث می گردد تا یک خستگی جدی داشته باشید. خستگی حاصل از رژیم کتو اغلب با استفاده از چربی برای تامین انرژی افزایش می یابد اما بعضی از افراد در طول رژیم با یک خستگی طولانی مدت روبرو می شوند.

3. سردرد دارید

رژیم طولانی مدت کتو باعث سردرد می گردد زیرا هنگام کتوز، بدن تمایل دارد مایعات را سریع تر خارج کند و علاوه براین کاهش سطح انسولین در اثر خوردن کربوهیدرات کم تر میتواند با سطح الکترولیت اشتباه گرفته گردد و در نتیجه بدن کم آبی و در پی آن سردرد را تجربه خواهد نمود.

4. اسهال دارید

افزایش مصرف چربی می تواند بر سیستم هضم دستگاه گوارش شما تاثیر بگذارد. چنان چه بدن عادت به متابولیسم مقادیر زیادی چربی نداشته باشد ممکن است آن را به راحتی دفع کند که منجر به اسهال خواهد شد. برای بعضی افراد اسهال مربوط به کتو هرگز رفع نمی گردد.

5. تمایلی به غذاخوردن ندارید

احساس انزوای اجتماعی دام مشترک بسیاری از رژیم های غذایی بسیار خاص است. در کتو ممکن است تمایلی به خوردن غذا نداشته باشید و کمتر با دوستان و خانواده تان غذا بخورید زیرا بیشتر منوهای وعده شام در رستوران ها، غذاهایی که حاوی 75 درصد چربی باشند را ارائه نمی دهند.

6. مشکلاتی در هضم خواهید داشت

موفقیت رژیم کتو به علت محدودیت شدید کربوهیدرات است. این بدان معناست که دریافت مهم ترین نوع کربوهیدرات یعنی فیبر را از دست داده اید. عدم دریافت فیبر باعث می گردد تا هضم غذا به کندی صورت گیرد که در پی آن به یبوست دچار خواهید شد. یبوست طولانی مدت هم می تواند منجر به عوارضی چون بواسیر یا انسداد روده گردد.

7. کاهش وزن نخواهید داشت

اگرچه خیلی ساده به نظر می رسد که چربی بخورید و کربوهیدرات را محدود کنید اما گرفتاری در کتوز می تواند مشکل ساز باشد. پیروی طولانی مدت از کتو باعث می گردد بدن میزان کافی از کتون را فراوری ننموده و در کتوز تغذیه ای باقی بمانید و اگر در کتوز نباشید آنطور که می خواهید کاهش وزن نخواهید داشت. بعلاوه با پیروی از چنین رژیم پر چربی، کالری بیشتری مصرف می کنید که از کاهش وزن پیشگیری می نماید.

منبع: همگردی
انتشار: 24 مرداد 1400 بروزرسانی: 24 مرداد 1400 گردآورنده: turkeyro.ir شناسه مطلب: 1940

به "حالات و تغییراتی که خبر از خطرناک بودن رژیم کتوژنیک می دهند" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "حالات و تغییراتی که خبر از خطرناک بودن رژیم کتوژنیک می دهند"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید