خبرنگاران سیل نورآباد در حاشیه کرونا و خستگی رسانه ها

به گزارش مجله سفرنامه ترکیه، خرم آباد - خبرنگاران - سیل ششم و هفتم اسفند ماه لرستان بیشترین خسارت را در نورآباد دلفان به جا گذاشت اما به نظر می رسد این حادثه تحت تاثیر و در حاشیه اخبار کرونا، خستگی رسانه ها و البته مسوولان از سیل قرار گرفته است.

خبرنگاران سیل نورآباد در حاشیه کرونا و خستگی رسانه ها

به گزارش خبرنگاران، برآورد خسارت اولیه سیل اسفندماه 2 هزار و 500 میلیارد تومان اعلام شده که نسبت به زیرساخت ها و اعتبارات استان محرومی همچون لرستان رقم کمی نیست اما به نظر می رسد با توجه به اینکه مردم، مسوولان و رسانه ها سیل 10 هزار میلیارد تومانی فروردین را تجربه نموده اند دیگر اعتنایی به سیل هایی با خسارت کمتر ندارند.

بدون شک در طول یک سال گذشته لرستان در هر شرایطی درگیر عواقب و بازسازی های سیل بود و سفر بسیاری از مسوولان ملی نیز در ماههای پساسیل به مساله سیل لرستان به ویژه پلدختر معطوف بود.

اکنون که نورآباد به عنوان یکی از محروم ترین شهرهای کشور درگیر سیل شده برآورد اولیه خسارت حدود 300 میلیارد تومانی از این حادثه عنوان شده که با توجه به کمبودها و عقب افتادگی های گذشته این شهرستان و محرومیت روستاهای اطراف، این میزان خسارت رقم بزرگی محسوب می گردد.

بارش های سیل آسا از دوشنبه پنجم اسفند ماه تا ظهر چهارشنبه در استان جریان داشت و بر اثر آن خساراتی به بخش های زیر ساختی استان وارد شد که میانگین این بارندگی ها در لرستان به 104 میلیمتر رسید و در این مدت نورآباد با میانگین بارندگی 144.9 میلیمتر بیشترین بارش را داشته است.

سیل شرایط نورآباد را بحرانی و شهروندان را مجبور به ترک منازل کرد

شدت بارندگی های بامداد چهارشنبه در نورآباد مرکز شهرستان دلفان لرستان موجب طغیان رودخانه های درون این شهر و ورود سیلاب به منازل مردم شد و شهروندان را مجبور به ترک منازل و اسکان اضطراری کرد.

میانگین بارندگی نورآباد در 38 ساعت حدود 140 میلیمتر بود که موجب خروش رودخانه های درون شهری شد تا مردم این شهر در هوای سرد زمستانی مجبور به تخلیه خانه های خود شوند، مناطق خلیج فارس،کلانتری، میدان بعثت و خیابان ساحلی پارک بانوان دچار سیلاب شدند و رودخانه در محل پل شهرداری طغیان کرد.

حجم سیلابی ورودی به خیابان های نورآباد بسیار گسترده بود که محله های مختلف را در برگرفت و همین امر نیز کار امدادرسانی را با مشکل روبرو نموده بود و در حوزه روستایی نیز راه ارتباطی 100 روستا قطع شد.

حشمت بهمنی فرماندار دلفان نیز شب حادثه با اعلام شرایط بحرانی در نورآباد تاکید نمود: سیل وارد شهر شده و برطرف مسائل پیش امده احتیاجمند همکاری مردم است بنابراین شهروندان ساکن بایددر حاشیه رودخانه ها هشدارها را جدی گرفته و همچنان نسبت به ترک منازل خود اقدام کنند.

تمام شهرستان دلفان دچار آبگرفتگی شد و شهروندان در پنج محله آن با مسائل عدیده و سیلاب روبرو شدند و تعدادی از پل های روستایی شهرستان نیز تخریب شد تا جاییکه به گفته فرماندار علیرغم کمبود امکانات ستاد بحران، سیل شرایط نورآباد را بحرانی و خسارات سنگینی به منازل مسکونی، واحدهای تجاری و همچنین زمین های کشاورزی و تاسیسات زیربنایی وارد کرد.

خسارت 250 میلیارد تومانی سیل به دلفان

فرماندار دلفان گفت: بر اساس برآوردهای اولیه سیل هفته گذشته 250 میلیارد تومان خسارت را به این شهرستان وارد کرد.

حشمت بهمنی اضافه نمود : این خسارت به تاسیسات زیربنایی شهری آب، برق، گاز، شهرداری، پل ها، راههای ارتباطی و ابنیه فنی، مزارع کشاورزی, دام، باغات و شیلات ،مدارس و واحدهای مسکونی وارد شده است.

وی گفت: با تخریب و آسیب 42 پل، ارتباط بسیاری از روستاها قطع شد که تا به امروز اغلب محورها به صورت موقت بازگشایی شده اند .

فرماندار دلفان گفت: سیل به بیش از 400 واحد مسکونی در شهر نورآباد خسارت وارد کرد و در این راستا خسارات سنگینی به لوازم خانگی و اثاثیه منزل پنج محله شهر نورآباد وارد شد، ساکنان محله های سیلزده، اغلب خانواده های احتیاجمند و اجاره نشین هستند که خسارات وارده برای آنان سنگین است بنابراین باید موردحمایت قرار گیرند.

وی توضیح داد: خسارت وارده سیل دلفان بسیار سنگین بود چراکه این شهرستان در بسیاری از شاخص ها درسطح استان شرایط مناسبی نداشت و وقوع دو سیل ویرانگر در یک سال به ویژه سیل ششم اسفند دلفان را محروم تر از گذشته نموده که توجه مسئولان کشوری و استانی برای جبران بخشی از این محرومیت ها لازم است .

وی با بیان اینکه سیل هفته گذشته از لحاظ میزان وحجم به مراتب سنگین تر از سیل 12 فروردین ماه سالجاری بود گفت:خوشبختانه با همکاری مردم، رسانه ها، اقدامات پیشگیرانه و اطلاع رسانی تلفات انسانی نداشتیم .

آسیب و تخریب بیش از 42 پل روستایی دلفان

فرماندار دلفان ادامه داد: جاده های روستایی که بر اثر سیل ششم اسفندماه امسال مسدود شده بازگشایی شده اند اما جهت این روستاها بصورت موقت برای ارائه خدمات اولیه ترمیم شده که برای حل مشکل تردد احتیاج به بازسازی و بهسازی دارند.

بهمنی بیان نمود: امیدواریم اداره کل راهداری ماشین آلات و تجهیزات مورد احتیاج را به منطقه اعزام کند تا علاوه بر بازگشایی محورهای باقی مانده، اقدامات لازم جهت بهسازی پل ها و جاده های ارتباطی صورت گیرد.

وی اضافه نمود: در بخش کاکاوند بیش از 10 دهنه پل و در منطقه میربگ دربخش مرکزی 32 پل ارتباطی تخریب و یا آسیب دیده اند که هرکدام ازاین پل ها ارتباط چندین روستا را فراهم می نماید.

بهمنی ادامه داد: اقدامات مناسبی جهت بازسازی پل ها و جاده های آسیب دیده در جریان سیل 12 فروردین ماه صورت نگرفت که به همین سبب باز شاهد خسارات درسیلاب اخیر بودیم.

وی یادآور شد: متاسفانه راهداری لرستان به مکاتبات این فرمانداری درخصوص ترمیم و بازسازی پل های خسارت دیده توجهی نکرد و کار به بازدید چند ناظر ختم شد و عملا اقدام مناسبی انجام نگرفت.

فرماندار دلفان ترمیم و بازسازی پل ها و ابنیه های فنی جاده های ارتباطی این شهرستان را ضروری خواند و گفت: دلفان از لحاظ شاخص راه دسترسی مطلوب، شرایط مناسبی ندارد که 2 سیل اخیر نیز محرومیت های دلفان را بیش از گذشته نموده است.

وی بیان نمود: امیدواریم اداره کل راهداری لرستان در زمینه بازسازی پل ها و جاده های ارتباطی اقدامات لازم را انجام دهد و اعتبار مورد احتیاج را تخصیص دهد.

خسارات 11 میلیارد تومانی سیل به تاسیسات آب شهری نورآباد

مدیر شرکت آب و فاضلاب شهری نورآباد نیز گفت: سیل اخیر بیش از 11 میلیارد تومان به تاسیسات، خطوط انتقال و ایستگاه های پمپاژ آب شهری این شهرستان خسارت وارد نموده است.

علی محمد نظریان اضافه نمود: سیل 6 اسفند موجب تخریب دیوار تصفیه خانه فاضلاب به طول 100 متر، جاده تصفیه خانه فاضلاب، منهول های داخل رودخانه های بادآور و گچینه، پل های جاده دسترسی چاه های تامین آب شهر نورآباد و جاده دسترسی چاه ها شد.

وی گفت: همچنین خسارت سنگینی به ایستگاه پمپاژ فاضلاب نورآباد وارد شد و 2 دستگاه پمپ لجن کش این ایستگاه از کار افتاده است.

وی بیان نمود: ضمن هشدار به تمامی شهروندان جهت ذخیره آب مورد احتیاج و ضروری به میزان 48 ساعت در زمان سیل اضافه نمود: مخازن آب در حداکثر ظرفیت ذخیره سازی شد تا در صورت قطع برق شهروندان با مشکل کمبود آب روبرو نشوند که در زمان سیل با تمهیدات اندیشیده شده هیچگونه قطعی آب در شهر نورآباد نداشتیم.

نظریان ادامه داد: پس از سیل نیز ماموران این شرکت در شستشوی منازل و خیابانهای مناطق سیل زده با دستگاه جنتکس مشارکت داشته اند و علاوه بر آن کار شستشوی شبکه فاضلاب به طول 15 کیلومتر که به علت سیل پر از گل و لای شده بود پاکسازی شد.

وی یادآور شد: باز کردن انشعاب منازل سیل زده به تعداد حداقل 400خانوار، مشارکت در خروج آب از منازل و موسساتی که به علت سیل لبریز از آب شده بودند از دیگر اقدامات این شرکت پس ازسیل اخیر بود.

سیل بیش از یک میلیارد تومان به تاسیسات برق دلفان خسارت زد

رییس اداره توزیع برق دلفان نیز گفت: سیل اخیر بیش از یک میلیارد و 100 میلیون تومان به تاسیسات و شبکه های توزیع برق این شهرستان خسارت زد.

فخرالدین حسن پور اضافه نمود: با تخریب شبکه های توزیع، برق 10 روستا در مناطق میربگ و کاکاوند و اولادقباد قطع شد که با کوشش ماموران برق دلفان پس از فروکش کردن سیلاب شبکه های تخریب شده بازسازی و ترمیم شدند.

وی گفت: ماموران اداره برق دلفان شبانه روز کوشش نمودند تا از قطعی برق جلوگیری کنند و با وجود اینکه در سطح شهرستان بیش از 170 میلیمتر بارش باران داشتیم و روان آب ها وارد خیابانهای شهر نورآباد شد اما برق شهر نورآباد پایدار بود.

خسارت سیل به 346 کیلومتر جاده بین مزارع، کانال آب بر و راه عشایری دلفان

مدیرجهادکشاورزی دلفان گفت: سیل اخیر بیش از 86 میلیارد و 500 میلیون تومان به بخش کشاورزی، دام و شیلات این شهرستان خسارت وارد نموده است.

فرود ساروقی اضافه نمود: سیلاب به 2 هزار و 500 هکتار از زمین های کشاورزی و 150 هکتار باغات حاشیه رودخانه ها خسارت زده است.

وی بیان نمود: تخریب 212 واحد صندلی های دامی روستایی سنتی، 75 واحد انبار علوفه، 50 تن علوفه دام، تلف شدن 30 راس دام سبک و سنگین،7 واحد پرورش آبزیان و تلف شدن 80 تن ماهی از دیگر خسارات سیل در بخش دام و شیلات می باشد.

وی گفت: سیل به سه ایستگاه پمپاژ آب در گرمه خانی، چروش و خاتونبان خسارات جدی وارد نموده است.

وی ادامه داد: 250 کیلومتر جاده بین مزارع و راههای عشایری و 96 کیلومتر از کانال های آب بر سنتی نیز تخریب شده که احتیاج به لایروبی دارند.

ساروقی اضافه نمود: با توجه به شدت و حجم بارندگی اخیر به تمام کشاورزان و دامداران به وسیله سامانه پیامکی مراکز جهاد کشاورزی اطلاع رسانی شده بود، که خوشبختانه خسارت وارده به حداقل رسید.

خسارت 15 میلیارد تومانی سیل به زیرساخت های شهری نورآباد

رییس شورای اسلامی شهر نورآباد گفت: براساس برآوردهای اولیه بر اثر سیل روزهای اخیر 15 میلیارد تومان به تاسیسات زیربنایی و زیرساختی این شهر خسارت وارد شده است.

سید حرمت مشعشعی اضافه نمود: این میزان خسارت براساس برآوردهای اولیه مشخص شده که اقدامات کارشناسی برای مقدار واقعی خسارت در روزهای آینده انجام خواهد شد اما عمده خسارات وارده به پل های ارتباطی،معابر عمومی و فضای سبز است.

رییس شورای اسلامی شهر نورآباد با بیان اینکه شهرداری نورآباد ،یک شهرداری کم درآمد است اضافه نمود: 2 سیل مخرب در یک سال برای شهرداری نورآباد سنگین و غیرقابل جبران است بنابراین دولت بایستی بخشی از خسارات وارده را جبران نماید.

سیلی که ضعف رسانه های محلی دلفان را آشکار کرد

در شرایطی که دلفان و شهر نورآباد شرایط بحرانی پساسیل را می گذراند اما متاسفانه اخبار چندانی از این منطقه منتشر نمی گردد و شهر سیلزده نورآباد در حاشیه اخبار کرونا قرار گرفته است.

از طرفی مسوولان و رسانه های استان که در یک سال گذشته بارها و بارها و به طور متوالی از سیل،پساسیل، امداد و نجات، بازسازی، بهسازی و عمران و آبادانی دوباره گفته و نوشته اند درگیر یک خستگی تدریجی شده اند که شاید همین امر باعث شده کمت به مساله سیل نورآباد بپردازند.

البته بدون شک کمبود و ضعف رسانه های محلی شهرستان دلفان در سیل اخیر آشکار شد چراکه سیل پلدختر همچنان پس از یکسال به دلیل تحرک و پویایی رسانه های محلی مورد توجه است و همین امر موجب شده مسوولان و رسانه های استانی و ملی پس از یکسال پیگیری امور این منطقه را رسالت و وظیفه خود بدانند.

منبع: ایرنا
انتشار: 28 فروردین 1399 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: turkeyro.ir شناسه مطلب: 1000

به "خبرنگاران سیل نورآباد در حاشیه کرونا و خستگی رسانه ها" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خبرنگاران سیل نورآباد در حاشیه کرونا و خستگی رسانه ها"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید