طرز تهیه پوره سیب زمینی با پیاز داغ و جعفری خوش عطر و طعم
به گزارش مجله سفرنامه ترکیه، پوره سیب زمینی، یک پیش غذای کلاسیک و محبوب است که در هر خانه ای آماده می گردد. اما آیا تا به حال به این فکر نموده اید که با یک تغییر کوچک، طعم این پوره ساده را به طرز شگفت انگیزی بهبود ببخشید؟ با اضافه کردن پیاز داغ ترد و جعفری تازه، پوره سیب زمینی شما به یک غذای مجلسی و خوش طعم تبدیل خواهد شد. در این مطلب، یک دستورالعمل ساده و گام به گام برای طرز تهیه پوره سیب زمینی با پیاز داغ و جعفری خوشمزه را برای شما آماده نموده ایم.
مواد لازم برای تهیه پوره سیب زمینی با پیاز داغ و جعفری
- سیب زمینی 5 عدد
- پیاز میانه 2 عدد
- جعفری تازه نصف دسته
- کره 50 تا 70 گرم
- شیر نصف لیوان
- خامه ترش (اختیاری) 2 قاشق غذاخوری
- نمک و فلفل به میزان لازم
- روغن برای سرخ کردن پیاز به میزان لازم
طرز تهیه پوره سیب زمینی با پیاز داغ و جعفری
1. پخت سیب زمینی
در اولین مرحله از طرز تهیه پوره سیب زمینی با پیاز داغ و جعفری درست مثل طرز تهیه پوره سیب زمینی با شیر ابتدا سیب زمینی ها را در یک قابلمه بزرگ قرار دهید و به مقدار کافی آب سرد اضافه کنید تا حدود 5 سانتی متر روی سیب زمینی ها را بپوشاند. بعد 2 قاشق چایخوری نمک اضافه کنید، در قابلمه را محکم ببندید و روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید. حرارت را کم کنید و بگذارید سیب زمینی ها با در نیمه باز بپزند تا زمانی که به راحتی با چنگال قابل سوراخ شدن باشند (حدود 20 دقیقه).
2. تهیه پیاز داغ
در یک تابه میانه، روغن را روی حرارت میانه گرم کنید تا داغ گردد. پیاز خرد شده را اضافه کنید و تفت دهید تا به رنگ قهوه ای کاراملی درآیند (حدود 4 دقیقه). سپس کنار بگذارید. اگر دوست دارید پیاز داغ را بدون روغن تهیه کنید، طرز تهیه پیاز داغ بدون روغن را در کتاب کاله بخوانید.
3. آماده سازی پوره
اکنون پوست سیب زمینی های پخته را بگیرید و دوباره به قابلمه برگردانید. با استفاده از یک گوشت کوب، سیب زمینی ها را به آرامی له کنید تا خرد شوند. مخلوط شیر و کره گرم شده را اضافه کنید و به هم زدن ادامه دهید تا همه مواد با هم ترکیب شوند. در نهایت پیاز کاراملی شده و جعفری خرد را همراه با روغن پیاز سرخ نموده را به پوره اضافه کنید و پوره را با نمک و فلفل به دلخواه طعم دار کنید. این غذا یا پیش غذای خوشمزه را بلافاصله سرو کنید. نوش جان!
نکات تکمیلی برای تهیه پوره سیب زمینی
همانطوری که دیدید تهیه پوره سیب زمینی کار سختی نیست و همه می توانند از عهده آن بر بیایند. کافی است نکات و فوت وفن های آن را هم بدانید و رعایت کنید.
نکاتی برای پخت سیب زمینی ها
سیب زمینی ها زمانی آماده هستند که بتوانید یک چاقو را به راحتی در آن ها فرو کنید و بیرون بیاورید. فقط دقت کنید که اگر سیب زمینی ها بیش از حد پخته شوند، ممکن است پس از له شدن چسبناک شوند. اگر کمتر پخته شوند، پوره سیب زمینی شما توده های ناخوشایندی خواهد داشت.
نکاتی برای له کردن سیب زمینی ها برای تهیه پوره
پس از جوشاندن، سیب زمینی ها را یک دقیقه دیگر بپزید تا آغاز به خشک شدن نمایند و یک لایه روی کف قابلمه تشکیل گردد. این کار باعث می گردد میزانی از رطوبت تبخیر گردد تا طعم کره و شیر به خوبی تعیین گردد.
استفاده از شیر گرم برای تهیه پوره سیب زمینی
در طرز تهیه پوره سیب زمینی با پیاز داغ و جعفری، قبل از اضافه کردن شیر و کره به سیب زمینی ها، آن ها را گرم کنید. وقتی گرم باشند، بهتر با هم مخلوط می شوند زیرا دمای آن ها شبیه به دمای سیب زمینی ها است. به این ترتیب، پوره سیب زمینی شما فوق العاده صاف خواهد شد.
سیب زمینی له را زیاد هم نزنید
سیب زمینی ها را فقط تا زمانی هم بزنید که به بافت دلخواه شما برسند. هم زدن بیش از حد می تواند آن ها را چسبناک یا سفت کند.
طعم دار کردن پوره با ادویه ها
علاوه بر پیاز داغ و جعفری می توانید از ادویه های دیگری مانند نمک، فلفل سیاه، جوز هندی، پودر سیر و پودر پیاز برای طعم دار کردن پوره بهره ببرید. میزان ادویه ها را بر اساس ذائقه خود تنظیم کنید. جوز هندی طعم گرم و شیرینی به پوره می دهد و پودر سیر و پیاز عطر و طعم سیر و پیاز تازه را به پوره اضافه می نمایند.
ترفندی برای پوره کرمی و لطیف
برای اینکه پوره سیب زمینی شما کرمی و لطیف گردد، می توانید کمی کره یا خامه به آن اضافه کنید. کره طعم غنی تری به پوره می دهد و خامه آن را نرم تر می نماید. بعلاوه می توانید از شیر گرم برای رقیق کردن پوره بهره ببرید.
تزیین پوره برای سرو
پوره سیب زمینی را می توانید با جعفری خرد شده، پیازچه خرد شده، یا حتی کمی کالباس تزئین کنید. برای سرو رسمی تر می توانید از قالب های مخصوص بهره ببرید و پوره را به شکل های مختلف در بیاورید.
ایده هایی برای استفاده از پوره سیب زمینی
پوره سیب زمینی را می توانید به عنوان یک غذای جانبی همراه با گوشت، مرغ یا ماهی سرو کنید. بعلاوه می توانید از آن برای تهیه سوپ ها، سالادها و غذاهای دیگر بهره ببرید. پوره سیب زمینی با کوفته قلقلی، استیک و یا حتی به عنوان پایه برای تهیه کیک سیب زمینی بسیار خوشمزه می گردد.
نکته: می توانید با توجه به سلیقه خود و نوع غذایی که می خواهید پوره سیب زمینی را با آن سرو کنید، این نکات را تغییر دهید و یا نکات جدیدی به آن اضافه کنید.
منبع: کتاب کاله