علت عرق کردن زیاد و ارتباط آن با غذاهایی که می خورید

به گزارش مجله سفرنامه ترکیه، پزشکان بدون مرز/ عرق کردن زیاد علت های مختلفی می تواند داشته باشد. گاهی غذایی که می خورید باعث عرق کردن زیاد می گردد که در ادامه به غذاهایی تاثیر گذار بر میزان عرق کردن اشاره می کنیم.

علت عرق کردن زیاد و ارتباط آن با غذاهایی که می خورید

آیا خوردن غذای تند یا سرشار از سس فلفل باعث می گردد پیشانی شما عرق کند؟ بعضی غذاها باعث خیس شدن و عرق کردن پوست می شوند، اما عرق کردن در هنگام غذا خوردن ممکن است دلایل دیگری هم داشته باشد.

یکی از مهم ترین دلایل عرق کردن در هنگام غذا خوردن، خوردن غذاهای ادویه ای است، از جمله فلفل. فلفل دارای ماده شیمیایی به نام کپسایسین capsaicin است که عصب هایی را تحریک می نماید که باعث گرم شدن بدن می شوند. بنابراین بدن عرق می نماید تا خود را خنک کند. به علاوه صورت ممکن است گر بگیرد و آب از بینی و چشم ها سرازیر گردد.

غذاهایی که حاوی ترکیبات اسیدی هستند، مانند سرکه، یا غذاهای داغ هم عوامل دیگری هستند که خوردن آنها باعث عرق کردن می گردد.

گاهی غذای حاوی قند زیاد باعث می گردد بدن انسولین زیادی فراوری کند، انسولین هورمونی است که به پردازش قند یاری نموده و آن را به انرژی تبدیل می نماید. افزایش انسولین باعث کاهش قند بدن می گردد که شرایطی به نام هیپوگلیسمی hypoglycemia بروز می نماید. عرق کردن یکی از نشانه های افت قند خون است.

غذاهای دیگر مانند سیر و پیاز باعث عرق کردن نمی شوند، اما بوی عرق را تغییر می دهند. این مواد غذایی حاوی ماده شیمیایی به نام آلیوم allium هستند که بدن آن را به ترکیب سولفور تغییر می دهد. این ترکیب باعث می گردد بوی عرق و بوی دهان شما متمایز و متفاوت گردد.

تعریق شدید چشایی یا ذائقه ای Gustatory Hyperhidrosis غذا-خوردن

در بعضی افراد عرق کردن به خاطر خوردن یک غذای خاص نیست، بلکه یک شرایط پزشکی یا بیماری منجر به بروز این شرایط می گردد که اغلب به یک مشکل در عصب های دهان مربوط می گردد.

پزشکان عرق کردن زیاد را هیپرهیدروز hyperhidrosis می نامند. زمانی که عرق کردن زیاد بعد از خوردن غذا رخ دهد، هیپرهیدروز چشایی یا تعریق شدید چشایی یا ذائقه ای Gustatory Hyperhidrosis نامیده می گردد. نام دیگر این عارضه سندروم فرای Freys syndrome است که اولین بار توسط دکتر فرای تشخیص داده شد.

علت بروز تعریق چشایی

تعریق چشایی شرایط نادری است، اما به دلایل مختلف بروز می نماید، از جمله :

این بیماری ارثی است

عصب های داخل دهان در زمان جراحی یا هر مشکل دیگری آسیب دیده اند

مبتلا به بیماری هستید که بر روی عصب ها تاثیر می گذارد، مانند دیابت یا بیماری پارکینسون

اقدامات لازم در مقابل عرق کردن

داروهای ضد عرق Antiperspirant دارای مواد شیمیایی هستند که می توانند منافذ پوست را مسدود نموده و برای مدتی جلوی عرق کردن را بگیرند. این داروها را می توانید بدون نسخه تهیه کنید، اما پزشک نیز انواع قوی تر آن را تجویز می نماید.

سم بوتولینو یا بوتاکس می تواند عصب هایی را که در هنگام غذا خوردن باعث تعریق می شوند را مسدود کند. بوتاکس به وسیله آمپول تزریق می گردد و تا چند ماه تاثیر آن باقی می ماند.

و در نهایت اینکه موثرترین اقدامی که می توانید انجام دهید، اجتناب از خوردن غذاهایی است که باعث عرق کردن شما می شوند.

منبع: همگردی
انتشار: 8 مرداد 1399 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: turkeyro.ir شناسه مطلب: 1186

به "علت عرق کردن زیاد و ارتباط آن با غذاهایی که می خورید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "علت عرق کردن زیاد و ارتباط آن با غذاهایی که می خورید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید