مروری بر 2 برنامه خاطره انگیز با موضوع مدرسه
به گزارش مجله سفرنامه ترکیه، روز اول مهر برای تمام ایرانی ها تنها به منزله شروع یک فصل تازه نیست، بلکه از دیرباز مهر سمبل شروع سال تحصیلی جدید پس از سه ماه وقفه و تعطیلی هم بوده است. هر سال بوی کتاب و دفترهای نو و صدای هیاهوی بچه ها در کوچه ها و خیابان هایی که به یک مدرسه مزین شده اند، شور و شوق عجیبی را میان مردم به راه می اندازد. اما امسال کرونا این شروع زیبا و نوستالژیک را هم دستخوش تغییراتی کرد.
زنگ مدرسه ها امسال اول مهر به صدا درنیامد! این زنگ دو هفته زودتر یعنی (15 شهریور ماه) نواخته شد که البته با ترس و لرزهایی هم همراه بود.
امروز دانش آموزان با چهره ای جدید همراه با ماسک و دست کش و الکل به مدرسه رفتند. امسال بچه ها همکلاسی هایشان را در آغوش نکشیدند و معلم ها به بچه ها نزدیک نشدند. مادرها ساعت ها در حیاط مدرسه به گفت وگو ننشستند و بچه ها در صف بوفه مدرسه به سرو کله هم نزدند!
هر چند که امسال کرونا پیوند چندین ساله مهر و مدرسه را تا حدودی از هم گسست اما آغاز سال تحصیلی همیشه برای بچه ها و خانواده ها همراه با شور و شوق و هیجان بوده است. این موضوع جذاب یعنی مدرسه و دانش آموزان و خاطرات تلخ و شیرین تحصیل تا به امروز سوژه برنامه های تلویزیونی متعددی بوده است که خبرنگاران به انگیزه آغاز سال تحصیلی، مروری دارد بر دو برنامه پیروز دهه 60 با موضوع مدرسه؛ مجموعه های مبصر پنج ساله کلاس و باز هم مدرسم دیر شد.
سریال باز هم مدرسم دیر شد با بازی اکبر عبدی در سال 1362 پخش شد. بازی اکبر عبدی به عنوان کودکی دبستانی که همیشه دیر به مدرسه می رسید در این سریال، بسیار به یادماندنی و خاطره انگیز است.
عبدی که در زمان بازی در این سریال جوانی 22 ساله بود آنقدر زیبا و طنازانه این نقش را ایفا کرده که به راحتی می توان او را به عنوان کودکی دبستانی و بازیگوش در این سریال پذیرفت و تماشا کرد.
او این سریال را در سال های اولیه فعالیت هنری اش بازی کرد و پس از آن در فیلم ها و سریال های زیادی ایفای نقش کرده و خود را به عنوان یکی از بهترین بازیگران کمدی ایران در ذهن مردم ماندگار کرد.
در این سریال علاوه بر اکبر عبدی، مهین شهابی، اسماعیل داورفر، عنایت الله شفیعی و مجید رزاز، به ایفای نقش پرداخته اند که برخی از آنها سالهاست که دیگر در بین ما نیستند.
در زیر می توانید قسمتی از سریال بازم مدرسه ام دیر شد به کارگردانی هنری حسین افصحی و کارگردانی تلویزیونی مهوش جزایری، مشاهده کنید:
مبصر پنج ساله کلاس به کارگردانی و نویسندگی حسین محب اهری و بازی محمد کدخدایی و خود محب اهری، یکی از سریال های خاطره انگیز برای بچه ها و نوجوانان اواخر دهه شصت و البته بزرگترهاست.
حسین محب اهری ـ بازیگر تئاتر، سینما و تلویزیون ـ زمانی تصمیم به ساخت این مجموعه گرفت که پیشتر در مجموعه های پیروزی همچون محله برو بیا و محله بهداشت بازی کرده بود و آنها نیز علاوه بر هدف قرار دادن مخاطب کودک، بزرگترها را هم پای تلویزیون می نشاندند.
مدرسه ما و شاگرد اولی ها دیگر کارهایی بودند که این هنرمند با مضامینی مشابه در آنها ایفای نقش کرد.
محب اهری پس از سال ها مبارزه با بیماری سرطان در دی ماه سال 1397 از دنیا رفت.
کدخدایی پس از رفتن محب اهبری، یکی از ویژگی هایی که باعث تماشایی شدن مجموعه مبصر پنج ساله کلاس در دوره خود شده بود را پخش این برنامه در فضای پس از جنگ تحمیلی عنوان کرده بود. او گفته بود ظاهرش برنامه ساده ای بود اما مرارت های زیادی برای تولید آن متحمل شدیم.
آنچه در زیر مشاهده می کنید تیتراژ معروف مبصر پنج ساله کلاس یا ق مثل قلقلک است:
منبع: خبرگزاری ایسنا