6 نکته ساده برای کاهش رطوبت پسماندها
به گزارش مجله سفرنامه ترکیه، روزانه بالغ بر 7500 تا 8000 تن پسماند به سایت آرادکوه تهران منتقل و شیرابه زیادی از آن ها فراوری می گردد. این شیرابه ها علاوه بر ایجاد بوی نامطبوع می توانند آلودگی های زیست محیطی زیادی را به همراه داشته باشند.

به گزارش خبرنگاران، در سایت دفن پسماند آرادکوه روزانه 250 متر مکعب شیرآبه فراوری می گردد اما با انجام اقدامات ساده ای می توان حجم شیرابه ها را در مبدا فراوری پسماند کاهش داد.
تفاله چای از جمله زباله هایی است که می تواند شیرابه فراوری کند. برای جلوگیری از فراوری شیرابه از این زباله می توان تفاله آن را ابتدا در سبد خشک سپس به سطل زباله منتقل کرد.
پسماند میوه نیز از جمله زباله های دیگری است که شیرابه دارد بنابراین برای حذف شیرابه پسماند میوه می توان ابتدا آن را نازک پوست کند سپس پوست را خشک و به سطل زباله ریخت.
بعضی از میوه ها از جمله هندوانه پوست های حجیمی دارند بنابراین می توان پوست آن ها را ابتدا در اندازه های کوچک خرد و پس از خشک شدن دور انداخت. با این اقدام هم فضای کمتری اشغال می گردد و هم شیرابه زباله را حذف نموده ایم.
ظروف تتراپک که برای بسته بندی و عرضه مواد لبنی و آب میوه و ... استفاده می گردد، از جمله زباله هایی است که می تواند در فراوری شیرابه نقش داشته باشند بنابراین باید تا حد امکان این ظروف را خالی سپس فشرده کنیم تا داخل آن هیچ رطوبتی باقی نماند.
بعضی افراد ظروف پت را که از آن ها برای عرضه نوشیدنی هایی مانند آب معدنی استفاده می گردد پس از نوشیدن چند جرعه داخل کیسه زباله می اندازند. برای جلوگیری از اسراف و حذف شیرابه این پسماند می توانیم آب داخل بطری را نگهداری یا از آن برای آبیاری گلدان ها استفاده کنیم. پس از آن بطری را فشرده کنیم و داخل سطل بیندازیم تا با این کار سبب کاهش حجم پسماند و رطوبت آن شویم.
نکته بعدی این است که این اقدامات سبب می گردد که زباله دیرتر بوی نامطبوع بگیرند.
منبع: خبرگزاری ایسنا