طرز تهیه ماکارونی به سبک ایرانی؛ خوشمزه و پر هوادار
به گزارش مجله سفرنامه ترکیه، ماکارونی یک غذای بین المللی است که تقریبا در همه کشور ها سرو می گردد، اما خواستگاه و محل تولد انواع ماکارونی، کشور ایتالیا می باشد. تقریبا کمتر کسی را می توان سراغ گرفت که این غذای خوشمزه را دوست نداشته باشد و البته به طور خاص و ویژه این غذا محبوب بچه ها است. ماکارونی انواع و اشکال گوناگون دارد و به روش های گوناگون و با مواد مختلفی مثل گوشت، پنیر، مرغ، قارچ و ... تهیه می گردد.
ایرانی ها معمولا ماکارونی را دم می گذارند که باعث غنی شدن نشاسته آن می شود و به همین جهت تبدیل به یک غذای پر کالری می شود و بسیار هم برای معده مضر است. اما شیوه صحیح طبخ ماکارونی به این صورت است که آن را دم نمی گذارند بلکه به مدت 10 تا 12 دقیقه در آب در حال جوش می ریزند بعد آبکش می نمایند و با مواد گوشتی و ... سرو می نمایند. اما ذائقه ما ایرانی ها ماکارونی که دم کشیده شده باشد را بیشتر می پسندد مخصوصاً اگر با مایه فراوان و ته دیگ سیب زمینی ترد و لذیذ سرو شود.
در این بخش طرز تهیه ماکارونی به شیوه ایرانی با مواد گوشتی را برای شما در نظر گرفته ایم البته شما می توانید مایه ماکارونی را به دلخواه خودتان تغییر دهید مثلاً می توانید از ذرت، هویج خرد شده و... بهره ببرید. برای ته دیگ هم می توانید از سیب زمینی ورقه شده یا نان بهره ببرید. با پاشیدن کمی کنجد کف قابلمه می توانید ته دیگ ماکارونی را تزیین کنید.
مواد اولیه لازم برای تهیه ماکارونی برای 4 نفر
ماکارونی رشته ای یا فرمی 500 گرم
گوشت چرخ شده 250 گرم
پیاز رنده شده 1 عدد
سیب زمینی میانه نگینی خرد شده 2 عدد
فلفل دلمه ای 1/2 عدد
رب گوجه فرنگی 2 تا 3 قاشق غذاخوری
زردچوبه 1 قاشق چایخوری
فلفل سیاه 1 قاشق چایخوری
فلفل قرمز 1/2 قاشق چایخوری
پودر آویشن 1 قاشق چایخوری
آب در حال جوش 4 لیتر
نمک به مقدار لازم
روغن مایع به مقدار لازم
نکات مربوط به مواد اولیه ماکارونی
1- نکات مربوط به گوشت
اغلب وقتی صحبت از گوشت قرمز می شود بیشتر از مضرات آن گفته می شود، اما همان طور که می دانید گوشت قرمز حاوی مقدار بالای پروتئین می باشد و برترین ماده غذایی برای تقویت ماهیچه ها و استحکام عضلانی بدن است. بعلاوه دارای مقدار قابل توجهی از امگا 3 می باشد و دارای منبع غنی از آهن است و برای پیشگیری از کم خونی بسیار موثر است. آهن از یک سو به ساخت هموگلوبین موجود در خون یاری می نماید و از سوی دیگر رسیدن اکسیژن به قلب و مغز را سرعت می بخشد. گوشت قرمز منبع بسیار خوبی از ویتامین های گروه B. می باشد این گروه از ویتامین ها برای سوخت و ساز بهتر بدن ضروری می باشد. همان طور که ملاحظه نمودید گوشت قرمز ارزش غذایی بسیار بالایی دارد، اما مهم این است که به مقدار مناسب مصرف شود و مصرف 1 الی 2 بار در هفته برای بدن بسیار مفید است.
حال که با فواید گوشت قرمز آشنا شدید ضروری است نکاتی را به شرح ذیل در خصوص بسته بندی و منجمد کردن آن رعایت کنید:
در خصوص بسته بندی و منجمد کردن گوشت قرمز باید توجه داشته باشید که هر قدر حجم گوشت درون بسته ها کمتر باشد یعنی به صورت یک لایه پهن و نازک در مشما قرار بگیرد زودتر یخ می زند و کیفیت آن هم حفظ می شود. برعکس اگر بسته بندی ضخیم و پر حجم باشد باعث می شود گوشت دیرتر یخ بزند و این امر موجب فساد یا تغییر کیفیت گوشت می شود.
2- نکات مربوط به پیاز
خیلی از اوقات که برای خریدن پیاز به بازار های میوه و تره بار می روید در مغازه رنگ های مختلفی از پیاز ها را می بینید بدون توجه به اینکه هر کدام از این پیاز ها مصارف مشخصی دارند آن را می خرید در واقع دم دست ترین پیاز را انتخاب می کنید غافل از اینکه ممکن است پیاز انتخاب شده برای مصرفی که در نظر دارید مناسب نباشد.
اگر بخواهیم به طور مختصر در خصوص کاربرد انواع پیاز ها شرح دهیم باید از پیاز زرد که معروف ترین عضو خانواده پیاز ها است آغاز کنیم این پیاز برترین گزینه برای پخت و پز است پیاز سفید از پیاز زرد طعم ملایم تری دارد از نظر کاربرد تقریبا مثل پیاز قرمز است، یعنی می توان آن را خام خورد و یا در سالاد ها و دیپ ها از آن استفاده کرد. این پیاز برای غذا های مکزیکی هم برترین گزینه است.
پیاز قرمز نسبت به پیاز سفید و زرد، فیبر بیشتری دارد و به خاطر رنگ زیبایش می توان از آن برای تزئین بشقاب غذا هم استفاده کرد علاوه بر این برای کبابی کردن، انواع سالاد و ساندویچ ها هم انتخاب مناسبی است. پیاز های قرمز به میزان کافی عطر و طعم به غذا نمی دهند بنابراین معمولا برای پخت و پز مورد استفاده قرار نمی گیرند.
3- نکات مربوط به سیب زمینی
سیب زمینی ها را به صورت نگینی خرد کنید بعد آن ها را در آب سرد بریزید و به مدت 1 ساعت در یخچال قرار دهید سپس آب آن را عوض کنید مجدد آب سرد روی آن بریزید و در یخچال قرار دهید 2 تا 3 بار این کار را تکرار کنید عوض کردن آب سیب زمینی باعث می شود نشاسته اضافه آن گرفته شود.
4- نکات مربوط به فلفل دلمه ای
همان طور که می دانید فلفل دلمه ای سبزی پر خاصیتی است که مصرف آن به تمامی افراد به ویژه بچه ها توصیه شده است. این سبزی دارای سه رنگ سبز، زرد و قرمز می باشد که رنگ سبز آن طعم قوی تری دارد. فلفل دلمه ای به علت مواد مغذی از جمله ویتامینی که دارد منشا درمان سرما خوردگی محسوب شده و بعلاوه برای درمان کم خونی، حفاظت از چشم و تقویت قوه بینایی و هم برطرف یبوست بسیار مفید است.
ته فلفل دلمه برجستگی هایی وجود دارد فلفل دلمه هایی که چهار برجستگی در زیر خود دارند ماده هستند فلفل دلمه ماده پر تخم است و طعم شیرینی دارد لذا برای تهیه انواع سالاد و خام خواری مناسب تر از فلفل نر است. فلفل دلمه ای که سه برجستگی در زیر خود دارد نر است تخم کمتری دارد، تند تر است و برای غذا پختن از آن استفاده می شود و در آشپزی کاربردی تر است بر عکس فلفل دلمه ماده فلفل دلمه ای نر بعد از تفت دادن و پختن اصلا تلخ نمی شود و خوشمزه باقی می ماند.
بیشتر بخوانید
- طرز تهیه لازانیا مرغ و اسفناج لذیذ و خوشمزه با سس مخصوص بشامل
- طرز تهیه سمبوسه گوشت خانگی به سبک مخصوص بندری ها
- طرز تهیه ناگت مرغ خانگی؛ سوخاری و خوشمزه
طرز تهیه ماکارونی
1- داخل تابه ای 2 قاشق غذاخوری روغن مایع بریزید بعد گوشت چرخ شده + فلفل سیاه + فلفل قرمز + نمک + پیاز رنده شده را اضافه کنید حدود 15 دقیقه تفت دهید بعد 2 قاشق غذاخوری ربی که از قبل آن را تفت داده اید را اضافه کنید. برخی وقتی پیاز را رنده می نمایند کاملاً آب آن را می گیرند و اصطلاحاً فقط تفاله های پیاز را به گوشت اضافه می نمایند، اما بعد از پخت با این مشکل روبرو می شوند که گوشت بوی زهم می دهد؛ بنابراین نباید آب پیاز را کامل بگیرید بلکه وقتی پیاز را رنده کردید چند دقیقه آن را کنار بگذارید آبی که از پیاز جدا می شود را بگیرید و بقیه پیاز را به گوشت اضافه کنید اصلا نیازی به فشار دادن پیاز و گرفتن تمام آب آن نیست.
2- سیب زمینی ها را سرخ کنید سپس قارچ ها را تمیز بشویید و خرد کنید. داخل تابه مورد نظر کمی روغن یا کره بریزید با حرارت بالا تفت دهید تا قارچ ها آب نیندازند سپس قارچ + گوشت را با هم مخلوط کنید بعد هم فلفل دلمه ای نگینی خرد شده را به آن اضافه کنید 2 دقیقه تفت دهید در نهایت آویشن را اضافه کنید و از روی حرارت بردارید.
3- در یک قابلمه آب را جوش بیاورید، مقداری نمک در آن بریزید بعد ماکارونی را به آب در حال جوش اضافه کنید به این نکته توجه داشته باشید که قابلمه باید نسبت به حجم ماکارونی ها عظیم تر باشد تا ماکارونی در فرآیند جوشیدن جا داشته باشد. هنگامی که ماکارونی را در آب جوش ریختید مرتب آن را با یک چنگال هم بزنید تا رشته های ماکارونی به هم نچسبند. داخل آب به هیچ اسم روغن اضافه نکنید، چون اضافه کردن روغن باعث می شود سس به خوبی به خرد ماکارونی نرود. ماکارونی ها بسته به ضخامت مدت زمان پخت متفاوتی دارند، ولی معمولا بین 10 تا 12 دقیقه کافی است. وقتی زمان آبکشی رسید آن ها را در سبد ریخته و کمی آب سرد روی آن بریزید تا بعد از دم کشیدن به هم نچسبند.
4- اگر بخواهید ماکارونی را به شیوه سالم تر درست کنید باید بعد از آبکش کردن سس را به آن اضافه و سرو کنید، اما اگر بخواهید ماکارونی را به سبک ایرانی تهیه کنید باید آن را بین نیم ساعت تا 40 دقیقه دم بگذارید. برای این منظور ابتدا باید ته دیگ را آماده کنید.
برای ته دیگ بسته به ذائقه می توانید از نان یا سیب زمینی بهره ببرید اگر خواستید از ته دیگ سیب زمینی بهره ببرید سیب زمینی ها را پوست بگیرید و به صورت ورقه ای برش بزنید. برای این که ته دیگ سیب زمینی نسوزد بهتر است برش ها حدود نیم سانت قطر داشته باشند. روی سیب زمینی ها مقداری کنجد و نمک بپاشید. در یک قابلمه مقداری روغن بریزید روغن را داغ کنید و سیب زمینی های آغشته به نمک و کنجد را کف قابلمه بچینید.
برای این که ماکارونی یکدستی داشته باشید به صورت لایه لایه ماکارونی و مایه ماکارونی را در قابلمه بریزید. به این ترتیب که در لایه اول ماکارونی، لایه دوم نصف مایه ماکارونی و به همین ترتیب تا آخر ادامه دهید. مدت زمان دم کشیدن ماکارونی و برشته شدن ته دیگ سیب زمینی بستگی به ضخامت کف قابلمه دارد، ولی معمولا 30 الی 40 دقیقه برای دم کشیدن ماکارونی و برشته شدن ته دیگ آن کافی است. موقعی که ماکارونی را دم گذاشتید بعد از 10 دقیقه حتما 1/2 پیمانه آب به آن اضافه کنید. این کار باعث می شود ماکارونی خوب بخار کند و هنگام سرو بافتی نرم و لطیف داشته باشد.
منبع: فرارو