طرز تهیه کالباس مرغ خانگی
به گزارش مجله سفرنامه ترکیه، طرز تهیه کالباس مرغ خانگی راحت بوده و به زمان چندان زیادی نیز نیاز ندارد، اما کالباسی که به این طریق تهیه می گردد، طعمی مشابه با نمونه های کارخانه ای دارد و فاقد مواد شیمیایی مضر است.
خبرنگاران | سرویس آشپزی - کالباس یکی از مواد غذایی محبوب است که با استفاده از آن می توان فست فود های لذیذ بسیاری مانند ساندویچ، سالاد ماکارونی، پیتزا و غیره را تهیه کرد؛ از طرفی دائما می شنویم که پزشکان این ماده غذایی را منع می نمایند. برای اینکه بتوانید از طعم لذیذ کالباس بهره مند شوید و در عین حال از ضرر های مواد شیمایی به کار رفته در آن در امان باشید، بهتر است آن را در منزل تهیه کنید. طرز تهیه کالباس مرغ خانگی راحت است و می توانید غذایی سالم را به خود و عزیزانتان هدیه دهید.
مواد مورد نیاز برای تهیه کالباس مرغ خانگی
برای تهیه این کالباس برای پنج الی شش نفر، به حدود دو ساعت و نیم زمان (این زمان شامل پنج الی شش ساعتی که کالباس باید در یخچال بماند تا سرد گردد، نیست) و مواد اولیه زیر نیاز خواهید داشت.
مواد لازم | |
مرغ | یک کیلوگرم |
آرد سفید | 5 قاشق سوپخوری |
سیر | 5 حبه |
شیر خشک | 100 گرم |
زرده تخم مرغ | 3 عدد |
سس خردل | یک قاشق سوپخوری |
روغن مایع | 2 قاشق سوپخوری |
یخ | 6 قالب کوچک |
پودر تخم کرفس | نصف قاشق چایخوری |
فلفل سیاه | یک قاشق چایخوری |
دارچین، زنجفیل، هل ساییده شده، جوز هندی و پودر آویشن | نصف قاشق چایخوری |
میخک | یک چهارم قاشق چایخوری |
نمک | 2 قاشق مرباخوری |
چند نکته:
- از ران و سینه مرغ بهره ببرید. مقدار یک کیلوگرم گوشت مرغ یاد شده، وزن مرغ بدون استخوان و بدون پوست است.
- به جای سیر می توانید از پودر سیر نیز بهره ببرید.
اگر از مغز پسته تازه استفاده نمی کنید، به مدت حدود نیم ساعت آن ها را در آب خیس نمایید تا نرم گردد.
طرز تهیه کالباس مرغ خانگی
- ابتدا باید سه بار گوشت مرغ را از چرخ گوشت رد کنید. در مرتبه سوم ابتدا سیرها را در چرخ گوشت بیندازید و سپس گوشت مرغ را از چرخ رد کنید.
- آرد سفید و شیر خشک را دو مرتبه الک کنید و سپس به مرغ اضافه کنید.
سپس ادویه ها را نیز اضافه نمایید.
در ادامه سس خردل و زرده های تخم مرغ را نیز به مواد اضافه کنید.
اکنون مواد را در غذاساز برقی بریزید و به مدت پنج دقیقه بهم بزنید. در این مدت به تدریج شش قالب یخ و روغن مایع را نیز به آن اضافه کنید. یخ باعث می گردد که انسجام گوشت زیاد گردد و لطافت کالباس نیز افزایش پیدا کند. در صورت استفاده از غذاساز دستی این مدت بیشتر خواهد بود.
- اکنون با دست کمی خمیر را ورز دهید، اگر حس کردید که خمیر خیلی شل است، کمی به آن آرد سفید الک شده اضافه کنید. البته خمیر باید حالت چسبندگی داشته باشد.
- مغز پسته را به آن اضافه کنید و کمی بهم بزنید.
مقداری سلفون را روی میز پهن کنید. لبه های سلفون را گیر دهید تا جمع نگردد.
دست هایتان را خیس کنید و مایه کالباس را روی سلفون قرار دهید.
- مایه را به صورت استوانه شکل دهید.
- اکنون با یاری سلفون کالباس را رول کنید. سه دور باید سلفون را دور کالباس بپیچید و دو سر آن را محکم گره بزنید.
- سپس کالباس را دخل کاغذ آلومینیوم بپیچید و دو طرف آن را ببندید.
- در یک قابلمه آب را به جوش بیاورید و به مدت یک ساعت و نیم کالباس را در آن قرار دهید. حرارت شعله اجاق گاز در این مرحله باید متوسط باشد.
- سپس به مدت پنج الی شش ساعت در یخچال قرار دهید تا کاملا خنک گردد.
اکنون کالباس آماده است و می توانید آن را برش بزنید و سرو کنید.
چند نکته:
- طرز تهیه کالباس گوشت نیز به همین شیوه است، فقط به جای گوشت مرغ باید از مخلوط گوشت گوسفند و گوساله بهره ببرید.
می توانید به جای پسته از هویج، قارچ خرد شده و باقلا سبز نیز بهره ببرید. این مواد اثری در طعم نهایی کالباس ندارند و تنها برای تزیین استفاده می شوند، از اینرو بسته به سلیقه خودتان از بین مواد یاد شده یک یا چند مورد را به کار ببرید.
- حتما کالباس باید کاملا سرد گردد و سپس آن را برش بزنید. زیرا اگر کالباس گرم باشد، هنگام برش زدن، ریش ریش خواهد شد.
این کالباس را می توانید به صورت ساندویچ یا در غذایی مانند سالاد ماکارونی و ... بهره ببرید. اگر تمام مراحل طرز تهیه کالباس مرغ خانگی را به دقت انجام دهید، طعم کالباس نهایی حدود 80 الی 90 درصد مشابه نمونه های کارخانه ای خواهد بود. کالباس های کارخانه ای به علت وجود مواد نگهدارند و سایر طعم دهنده ها، چندان برای سلامت افراد به ویژه بچه ها مفید نیست، از طرفی غذا های بسیاری را با کالباس می توان تهیه کرد. اکنون که طرز تهیه کالباس مرغ خانگی را می دانید، به سادگی می توانید آن را درست نموده و غذا های سالم، لذیذ و دلپذیری را برای خود و عزیزانتان تهیه کنید. کالباس خانگی نه تنها هیچگونه ضرری برای سلامتی ندارد، بلکه به دلیل استفاده از گوشت حاوی مقدار قابل توجهی از پروتئین است که برای سلامتی افراد و رشد بچه ها مفید است.
منبع: setare.com