طرز تهیه کیک ساده در قابلمه روی گاز با همه فوت و فن ها
به گزارش مجله سفرنامه ترکیه، کیک برترین گزینه برای سرو در دورهمی های عصرانه یا صبحانه محسوب می گردد. صدها مدل کیک با طعم و مزه متفاوت در دنیای شیرینی پزی وجود دارد که می توانید از بین آن ها یکی را حداقل انتخاب کنید. کیک شکلاتی، کیک تولد، کیک زعفرانی یا کیک ساده مثالی از صدها نمونه است. افراد گاهی در پخت کیک حتی ساده هم تعلل می نمایند تنها به این خاطر که تجهیزات لازم را برای پخت آن ندارند. ما در این جا به شما طرز تهیه کیک ساده در قابلمه را با همه فوت و فن هایش خواهیم گفت تا آن را روی گاز در حد یک قناد حرفه ای درست کنید.
مواد لازم برای تهیه کیک ساده در قابلمه
- شکر یک پیمانه
- شیر یک دوم پیمانه
- کره بدون نمک یک دوم پیمانه
- آرد همه منظوره یک و یک دوم پیمانه
- تخم مرغ بزرگ دو عدد
- وانیل دو قاشق مرباخوری
- بیکینگ پودر یک و سه چهارم قاشق چای خوری
طرز تهیه کیک ساده در قابلمه
1. مواد را مخلوط کنید
در اولین مرحله از طرز تهیه کیک ساده در قابلمه احتیاج است همچون دیگر دستورهای پخت کیک ساده، مواد لازم را از 30 دقیقه قبل آماده و در دمای محیط قرار دهید. یک کاسه مناسب برای مخلوط کردن مواد انتخاب کنید. شکر و کره بدون نمک را داخل کاسه بریزید و آن را با هم زن برقی برای هفت تا 10 دقیقه هم بزنید. دو عدد تخم مرغ را که به دمای محیط رسیده اند را هم جدا جدا به کاسه اضافه نموده و هم بزنید. در آخر وانیل گفته شده را هم با مواد داخل کاسه مخلوط کنید.
2. آرد و بیکینگ پودر را اضافه کنید
مراحل پخت کیک ساده همچون پخت کیک ساده با شیر است پس در دومین مرحله از طرز تهیه کیک ساده در قابلمه باید آرد و بیکینگ پودر را در ظرفی جداگانه سه بار الک کنید تا آرد سبک گردد. مخلوط آرد را به مواد خیس اضافه کنید و به آرامی آن را هم بزنید. با مخلوط شدن آرد و مواد خیس، شیر را اضافه کنید. در نهایت مواد را به آرامی هم بزنید تا یک دست شوند.
3. کیک ساده را بپزید
حال با به سرانجام رساندن مراحل آماده سازی کیک باید به سراغ پخت آن بروید. پس در سومین مرحله از طرز تهیه کیک ساده در قابلمه ، یک قابلمه مناسب ترجیحا تفلون انتخاب کنید. مقدار قابلمه تان باید دو برابر مایه باشد چراکه کیک پف می نماید. حال کف قابلمه را با کمی روغن چرب کنید. در قابلمه را بسته و برای گرم شدن روی حرارت بگذارید. با گرم شدن قابلمه، مایه کیک را داخل آن بریزید. قابلمه را به آرامی به طرفین تکان دهید تا مایه کیک کامل سطح قابلمه پخش گردد. قابلمه را روی حرارت میانه بگذارید. 45 دقیقه به آن موقع دهید تا پخته گردد. بهتر است که از شعله پخش کن بهره ببرید تا کیک تان نسوزد. از آن جا که کیک در قابلمه پخته می گردد، حرارت به بالای آن نمی رسد پس روی آن مانند کیک اسفنجی در فر طلایی و برشته نمی گردد. در نهایت 15 دقیقه صبر کنید تا کیک تان خنک گردد. کیک را خارج و در ظرف موردنظر سرو کنید.
نکات تکمیلی پخت کیک ساده در قابلمه
کیک همواره انتخاب اول افراد برای پذیرایی در دورهمی های محبت آمیز و خانوادگی بوده است. در دنیای شیرینی پزی با توجه به تنوع دستورهای کیک، امکان پخت آن برای همه افراد فراهم شده است. شما در ادامه نکات تکمیلی پخت کیک ساده در قابلمه را می خوانید تا بتوانید مانند یک قناد حرفه ای از پس آن بربیایید.
پف کیک ساده در قابلمه
در طرز تهیه کیک ساده در قابلمه برخلاف دیگر دستورهای تهیه کیک که قالب را کامل چرب می کنید شما تنها باید کف قابلمه را چرب کنید. با چرب کردن اطراف قابلمه، پف کیک تان گرفته خواهد شد. از سویی دیگر مواد را باید در یک جهت هم بزنید تا خوب پف کند. در آخر آن که برای داشتن یک کیک پف دار نباید تا 30 دقیقه اول در قابلمه را باز کنید.
استفاده از طعم دهنده برای تهیه کیک ساده
شما با توجه به ساده بودن دستور این کیک به راحتی از انواع طعم دهنده ها می توانید بهره ببرید. پیشنهاد ما به شما استفاده از دارچین، هل، پوست پرتقال، سیب و کاکائو است. شما با اضافه کردن پوست و آب پرتقال به مایه کیک به راحتی می توانید یک کیک پرتقالی همه پسند درست کنید. از سویی دیگر با اضافه کردن پودرکاکائو هم می توانید یک کیک خیس کاکائویی برای عصرانه تان داشته باشید.
استفاده از قابلمه در پخت کیک ساده
جنس قابلمه و نحوه استفاده از آن در طرز تهیه کیک ساده بسیار مهم است. جنس قابلمه باید نسوز باشد تا مایه کیک تان به کف قابلمه و اطراف آن نچسبد. استفاده از قابلمه نسوز به خارج شدن سریع و راحت تر کیک یاری می نماید. نکته دیگر که باید در پخت کیک در قابلمه آن را رعایت کنید چرب نکردن اطراف و دیواره های قابلمه است چراکه کیک تان ظاهر گنبدی شکل پیدا خواهد نمود. مایه کیک ساده تان را نباید درون قابلمه سرد بریزید به این خاطر که ظاهر جذابی نخواهد داشت. برای استفاده از قابلمه روحی حتما باید کف قابلمه را یک لایه کاغذروغنی بیاندازید یا خوب آن را چرب کنید. در آخر هم از دم کنی بهره ببرید تا حرارت خارح نشده و کیک حالت خمیری به خود نگیرد.
منبع: کتاب کاله