همکاری های جهانی سبب تقویت توان ملی می شود
به گزارش مجله سفرنامه ترکیه، به گزارش خبرنگاران به نقل از وزارت نفت، بیژن زنگنه امروز (دوشنبه، 23 فروردین ماه) در آئین گشایش صندوق پژوهش و فناوری صنعت نفت با بیان اینکه قراردادهایی که امروز امضا می شود حاصل ماه ها تلاشِ تعداد زیادی از مدیران و کارشناسان برای توسعه فناوری با توجه به ظرفیت دانش بنیان است، گفت: هیچ شکی نیست که آینده کشور نه در گرو تولیدهای سنتی، بلکه در گرو توجه به ظرفیت های دانش بنیان و توسعه فناوری ملی است که البته این کار جز در همکاری با جامعه جهانی اتفاق نمی افتد.
وی با تأکید بر اینکه همکاری های جهانی سبب تقویت توان ملی می شود، گفت: اگر می خواهیم تیم ملی فوتبال قوی داشته باشیم به طور حتم باید با تیم های درجه نخست جهان مسابقه دهیم، اگر هم می خواهیم کشتی گیران تراز نخست در سطح جهانی پرورش دهیم باید چنین مسابقاتی داشته باشیم.
وزیر نفت افزود: بدون حضور در جریان رقابت های طبیعی جهان ما نمی توانیم از یک سطح ملی فراتر و به سطح جهانی برویم. امروز همکاری با جهان یک اصل است و ما به طور حتم باید به آن توجه کنیم.
موانع را از سرراه استارتاپ ها برمی داریم
زنگنه با اشاره به اینکه وزارت نفت سال هاست به موضوع شرکت های دانش بنیان (پیش از آنکه با نام دانش بنیان شناخته شود) توجه داشته است، یادآوری کرد: شرکت پتروپارس، مپنا و فرآب دانش بنیان هایی هستند که آثاری شگرف و مشخص کننده در توسعه صنایع برق و نفت برجای گذاشتند و امروز خیلی ها به حق به این شرکت ها افتخار می کنند.
وی به نهادسازی در دانشگاه ها و امضای قراردادهای متعدد با دانشگاه ها در هشت سال گذشته با هدف حمایت از ظرفیت فناور اشاره کرد و گفت: ساخت 10 قلم خانواده کالایی برای حمایت از ظرفیت سازندگان داخلی همانند مته، لوله های بدون درز، تجهیزات درون چاهی و سرچاهی و … برنامه ریزی و اجرا شده است.
وزیر نفت با اشاره به شعار امسال تولید، پشتیبانی ها و مانع زدایی ها اظهار کرد: نشست های متعددی برای تحقق این شعار برگزار شد که بر اساس آن تصمیم گرفتیم از شرکت های دانش بنیان و استارتاپ ها حمایت کنیم و موانع را از سر راه آنها برداریم.
2 اقدام مهم وزارت نفت برای حمایت از شرکت های دانش بنیان
زنگنه با بیان اینکه صنعت نفت برای حمایت از شرکت های فناور دو کار مهم را انجام داده است، ادامه داد: نخستین آن تأسیس پارک فناوری و نوآوری نفت بوده، اساسنامه اش تائید، ارکان آن مستقر و مکانش مشخص شده و در حال فعالیت است.
وی شرح داد: تا به امروز چند پارک فناوری و نوآوری با همت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تأسیس شده، اما پارک نفت جزو نخستین مواردی تأسیس شده ازسوی بخش تقاضاست.
وزیر نفت دومین اقدام وزارت نفت را تأسیس صندوق پژوهش و فناوری صنعت نفت برشمرد و گفت: این صندوق هم جزو نخستین صندوق هایی است که ازسوی تقاضا ایجاد شده بدان معنا که شکار به دنبال شکارچی بوده است و طرف تقاضا با طرح تقاضای خود طرف عرضه را به فعالیت و حضور در صحنه تحریک می کند. این بسیار مهم است، به ویژه در صنعت نفت که بزرگترین سرمایه گذاری کشور در آن انجام می شود و می تواند بزرگترین محرک برای اقتصاد در بخش مهمی از فناوری باشد. همیشه تأسیس پارک یا صندوق ازسوی عرضه بوده است و صنعتگران یا دانشگاه ها آن را تأسیس کردند.
ادامه دارد...
منبع: خبرگزاری مهر