آش دوغ بختیاری مخصوص روزهای سرد

به گزارش مجله سفرنامه ترکیه، آش دوغ بختیاری یکی از آش های سنتی ایرانی است که طعم و مزه بی نظیری دارد و شما می توانید خیلی راحت این آش خوشمزه را در خانه تهیه کنید.

آش دوغ بختیاری مخصوص روزهای سرد

آش دوغ بختیاری با مخلوط لوبیا و عدس و سبزی های محلی تهیه می گردد که اگر در دسترس ندارید می توانید از ترکیب سبزی آشی بهره ببرید. برای تهیه آش دوغ بختیاری بهتر است از دوغ ترش بهره ببرید و این به ذائقه شما بستگی دارد. با مجله اینترنتی دلتا همراه باشید.

مواد لازم برای تهیه آش دوغ بختیاری

  • برنج 1 پیمانه
  • آب 3 پیمانه
  • دوغ 2 الی 2.5 پیمانه
  • لوبیا پخته شده 200 گرم
  • عدس 200 گرم
  • پیاز 3 الی 4 عدد
  • پونه، سیر، تره کوهی و نعنا به میزان لازم
  • نمک، فلفل سیاه، فلفل قرمز و زردچوبه به میزان لازم

طرز تهیه آش دوغ بختیاری

آش دوغ بختیاری را به دو مدل ساده، با کره محلی و سیرابی تهیه می نمایند که شاید استفاده از سیرابی در آش مورد پسند همه نباشد ولی اگر دوست دارید می توانید سیرابی را پخته و به مواد آش اضافه کنید.

مرحله اول

ابتدا باید از شب قبل لوبیا قرمز یا چیتی را خیس کنید و 12 ساعت بگذارید تا خیس بخورد و نفخ آن گرفته گردد تا راحت تر بپزد. عدس را نیز 1 ساعت قبل از آغاز آشپزی خیس کنید تا پف کند. برنج نیم دانه را نیز خیس کند.

مرحله دوم

لوبیا را به همراه کمی آب بگذارید تا بپزد و بعد آبکش کنید و جدا بگذارید. برنج را به همراه 2 الی 3 پیمانه آب بپزید تا کاملا شفته گردد. دقت کنید برنج باید کاملا نرم گردد زیرا بعد از افزودن دوغ برنج دیگر نمی پزد. بعد از اینکه آب برنج کشیده شده باید دوغ را اضافه کنید.

مرحله سوم

پیازها را پوست بگیرید و خلالی خرد کنید و داخل تابه به همراه کمی زردچوبه و روغن تفت دهید تا طلایی و سبک گردد. داخل یک تابه دیگر سیر را پوره کنید و تفت دهید. سپس پونه و تره و نعنا خشک و ادویه ها را اضافه کنید و چند دقیقه مواد را تفت دهید و به آش اضافه کنید. دقت کنید وقتی دوغ در حال پخت است باید مدام آن را هم بزنید وگرنه دوغ می برد.

مرحله چهارم

در ادامه لوبیا و عدس پخته شده را به مواد اضافه کنید و هم بزنید. وقتی آش کم کم غلیظ شد باید داخل کاسه بریزید و به همراه پیاز داغ تهیه شده و نعنا داغ این آش را سرو کنید. اگر به دستور پخت غذاهای ایرانی علاقه دارید، طرز تهیه یک پلو مخلوط خوشمزه با گوشت را بخوانید.

فوت و فن های دستور تهیه آش دوغ بختیاری

  • اگر دوغ شما ترش است نیازی به استفاده از نمک نیست.
  • میزان آب بستگی به نوع برنج شما دارد و ممکن است کمتر یا بیشتر مصرف گردد.
  • می توانید از کمی سبزی آش تازه نیز بهره ببرید.
  • در صورت دلخواه می توانید نخود پخته شده نیز بریزید.
پیشنهاد مطالعه: برای تماشا دستورهای بیشتر از آشپزی یتیمچه ارومیه ای، یک غذای لذیذ بدون گوشت را بخوانید.منبع: پیام دلتا
انتشار: 25 بهمن 1401 بروزرسانی: 25 بهمن 1401 گردآورنده: turkeyro.ir شناسه مطلب: 2392

به "آش دوغ بختیاری مخصوص روزهای سرد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آش دوغ بختیاری مخصوص روزهای سرد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید